Sandra Perkovic obranila zlato

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska atleticarka Sandra Perkovic osvojila je zlatnu medalju u bacanju diska na Europskom prvenstvu u Helsinkiju obranivši prvo mjesto osvojeno prije dvije godine na prvenstvu u Barceloni.

Sandra je do zlata stigla hicem od 67.62 metara u trecoj seriji. Zanimljivo, 22-godišnja clanica Dinamo Zrinjevca u prva dva pokušaja pogodila je zaštitnu mrežu i prijetila je opasnost da ne ostane bez plasmana. No u trecoj seriji nakon koje je osam najboljih ostalo u borbi za medalju je odradila bacanje bez greške. Drugo mjesto osvojila je najbolja iz kvalifikacija Njemcia Nadine Muller (65.41), dok je treca bila Ukrajinka Natalija Semjenova (62.91).

"Super se osjecam. Bilo je dobro, zadovoljna sam jer sam obranila naslov europske prvakinje," kazala je Sandra Perkovic, te dodala: Znala sam da mogu ostvariti dobar rezultat."

Mlada hrvatska atleticarka je finale otvorila s dva neispravna hica, no u trecem je pokazala svoj pobjednicki karakter.

Sandra je u finale ušla s drugim rezultatom kvalifikacija. Ispred nje je bila jedino Njemica Nadine Muller. No, u finalu se nije previše zamarala suparnicama.

Prije nastupa na Olimpijskim igrama u Londonu gdje ce biti jedna od glavnih favoritkinja za zlato, Sandru Perkovic ocekuju nastupi u Parizu i Monacu.

Sandra je današnjom pobjedom postala tek peta diskašica u povijesti europskih prvenstava koja je uspjele obraniti naslov. Prije nje to je uspjelo Ruskinjama Nini Dumbace (1946, 1950), Tamari Press (1958, 1962) i Faini Melnik (1971, 1974), te Njemici Ilke Wyludda (1990, 1994).


Podijeli: Facebook Twiter