Sandi Križman: Stiglo sunce, vrijeme je za golove

Juri po četvrti gol sezone - Sandi Križman (M. ANGELINI/arhiva)
Juri po četvrti gol sezone - Sandi Križman (M. ANGELINI/arhiva)

Po dva gola postigli su nogometaši Istre 1961 na Poljudu i na Stanovima, a čak četiri u osječkom Gradskom vrtu. Pred svojim navijačima nisu tako efikasni, dijelom zbog lošeg travnjaka, koji je sad ipak u boljem stanju, dijelom zato što se suparnici zatvore čim s ulice ugledaju obrise "Drosine".

Dva gola Lokomotivi, pa gol Rijeci i na koncu nula Dinamu. A bez golova teško je doći do pobjeda. Golove kao na tekućoj vrpci zabije jedan Žminjac, Goran Roce, ali zato drugi Žminjac, Sandi Križman, nikako da postigne četvrti ove sezone. Treći je zabio još u 5. kolu protiv Intera i otad - suša.

- Zaista već dugo postim. Ma znate što? Neka ja i ne zabijem gol, ali samo da mi protiv Zagreba upišemo sva tri boda i tako pobjegnemo od borbe za ostanak, odnosno osiguramo si mir uoči zadnjih šest utakmica, rekao je dobro raspoloženi Križman.

- Evo, sad je stiglo proljeće, stiglo je sunce, a to meni puno više odgovara. Ne volim kišu ni blatnjave terene. I lani sam proigrao na kraju proljetnog dijela, kad se igralo po lijepom vremenu. Nadam se da će i ovoga puta biti tako, veli on.

Križman je ove polusezone imao dosta problema s neugodnom ozljedom kvadricepsa, zbog koje nikako nije mogao uloviti kontinuitet.

- Problemi su počeli prije utakmice s Hajdukom i zbog toga nisam mogao uloviti kontinuitet treninga i nastupa. Srećom, sad je to iza mene. Dobro se osjećam i očekujem da ću sad igrati onako kako se od mene i očekuje. Nakon tri domaće utakmice bez pobjede vjerujem da ćemo u subotu konačno oraspoložiti naše navijače, pokloniti im pobjedu za svu podršku koju nam daju, ističe Križman.

Tri proljetne utakmice Puljani su na "Drosini" remizirali, sad bi protiv "fenjeraša" ipak trebali pobijediti. Uostalom, Križman je uvjeren u takav ishod.

- Pobijedit ćemo. Vjerujem da će krajnji rezultat glasiti 2:0, zaključuje ovaj Žminjac.

Jeftinije ulaznice

Iz pulskog su prvoligaša odlučili održati obećanje dano gledateljima uoči susreta s Rijekom i Dinamom, kad su povisili cijene ulaznica zbog visokih troškova osiguranja. Odsad će do kraja sezone ulaznice biti jeftinije na svim utakmicama osim onoj protiv Rijeke. Ulaznice za zapad će stajati 40 kuna, za istok 20, a za sjever 10 kuna. Moći će se kupiti isključivo na blagajni ispod sjeverne tribine "Drosine", i to u petak od 15 do 18 i u subotu od 13 sati. (R. CAR)


Podijeli: Facebook Twiter