Sandi Križman odlazi u Koreju

Sandi Križman (M. ANGELINI)
Sandi Križman (M. ANGELINI)

Iako je trener Pamić priželjkivao da mu svi igrači ostanu na okupu, prvi koji bi mogao ostvariti inozemni transfer je njegov nećak, Sandi Križman.

"Žminjska kobra" bi do kraja tjedna u Zagrebu trebala proći liječničke preglede i potom potpisati na dvije godine, s opcijom za treću, za korejsku momčad Chunnam Dragons.

Riječ je o klubu iz grada Gwangyang koji je prošle sezone zauzeo 11. mjesto u konkurenciji 16 klubova K-lige. Najveće uspjehe ostvario je 1997, 2006 i 2007. godine kad je osvajao nacionalni kup, dok mu je najbolji plasman u prvenstvu bilo drugo mjesto 1997. godine.

Ostvari li se ovaj transfer, pulski će klub dobiti oko 300 tisuća dolara što će osigurati isplate zaostalih plaća i omogućiti dovođenje nekih novih igrača u zimskom prijelaznom roku, a Križman će konačno naplatiti svoje kvalitete.

Od dolaska iz Rijeke prije dvije sezone, u dresu Istre 1961 upisao je 54 nastupa zabivši 17 golova uz 10 asistencija. Prve je polusezone postigao sedam golova, prošle sezone pet, a toliko se puta u listu strijelaca upisao i ove jeseni. (R. CAR)


Podijeli: Facebook Twiter