Sandi Blagonić: Pazin će biti grad veće pravednosti

Patricija Antolović, Sandi Blagonić i Ivica Gržinić (M. RIMANIĆ)
Patricija Antolović, Sandi Blagonić i Ivica Gržinić (M. RIMANIĆ)

"Uz dovršenje kapitalnih projekata, sportske dvorane i doma umirovljenika, moji će prioriteti biti usmjereni prema pokretanju gospodarstva i otvaranju novih radnih mjesta", rekao je na predizbornom skupu Sandi Blagonić, kandidat za pazinskog gradonačelnika, kojeg podupiru SDP i kandidacijska lista grupe birača.

U tomu će mu pomoći njegovi zamjenici Patricija Antolović i Ivica Gržinić. U tu svrhu bit će, kaže Blagonić, pokrenut poduzetnički inkubator, a potpuno će se u funkciju staviti poslovne zone. Prodaja zemljišta investitorima za jednu kunu tek je dio mjera kojima će Grad Pazin ojačati svoju gospodarsku osnovu.

Otvaranje instituta za tehnološku obradu kamena jedan je od projekata za koji će se pribaviti sredstva iz europskih fondova, a kvaliteta života povećat će se i uređenjem parkova, dječjih igrališta, trim-staza, kao i projektom gradskih vrtova koje će građani dobiti na korištenje za uzgoj vlastitog povrća, naglašava Blagonić.

Uz to, svi kulturni i turistički projekti bit će kreirani tako da doprinose i gospodarskom razvoju Pazina i njegove okolice. "Međunarodnim natječajem za visokotehnološku instalaciju u Pazinskoj jami ona će postati jedno od turistički najatraktivnijih lokaliteta u Istri, a projekt Pazin - street-art grad preobrazit će naš grad u uzbudljivo, šarmantno, živo županijsko središte u koje će dolaziti i umjetnici i turisti", kaže Blagonić i na kraju poručuje: "Pazin će biti grad veće pravednosti. Od prvog ću dana zaustaviti svako stranačko, rodbinsko ili prijateljsko pogodovanje pri poslovanju i zapošljavanju". (M. RIMANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter