Sanaderu još dva mjeseca pritvora

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bivši premijer Ivo Sanader još dva mjeseca ostaje u istražnom zatvoru. Sudac Krešimir Devcic je prihvatio argumente USKOK-a koji je produženje zatvora tražio zbog opasnosti od bijega te mogucnosti utjecaja na svjedoke.

Istražni zatvor bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-a odreden je još u prosincu prošle godine kad je USKOK protiv njega pokrenuo istragu zbog sumnje da se s ostalim osumnjicenicima u slucaju Fimi-medije udružio te zlorabio premijerski položaj i ovlasti.

Na prvu odluku o istražnom zatvoru Sanaderova se obrana žalila isticuci da ne postoji opasnost od bijega jer on, kako tvrde, ni u prosincu prošle godine, kad je otišao iz Hrvatske neposredno nakon što je USKOK tražio da mu se skine zastupnicki imunitet, nije bježao od hrvatskog pravosuda, nego je išao na unaprijed dogovoren službeni put.

No Izvanraspravno vijece Zagrebackoga županijskog suda taj argument potkraj srpnja nije prihvatilo ocijenivši da i dalje postoji opasnost od bijega. Na opasnost od utjecaja na svjedoke, što je bio drugi razlog da ga se liši slobode, obrana se tada nije žalila.

U meduvremenu protiv Sanadera je pokrenuta i istraga u Austriji zbog sumnje u pranje novca, no još nije podignuta nijedna optužnica.


Podijeli: Facebook Twiter