Sanaderovi punac i punica odbili svjedociti

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ivan i Karmela Šaric, punac i punica prvooptuženog bivšeg premijera Ive Sandera u aferi Fimi medija, odlucili su koristiti zakonsku blagodat prema kojoj im je omoguceno da kao rodbina ne moraju svjedociti na Županijskom sudu u Zagrebu.

"Ne želimo svjedociti", rekli su roditelji Sanaderove supruge Mirjane. Po izlasku iz sudnice Ivo Šaric je još dobacio: "Ako sam šta reka' neka se izbriše". Na ovaj nacin iskazi koji su Šaricevi dali u USKOK-u padaju u vodu i izuzeti su iz spisa.

Prema pisanju medija Ivo Šaric je iskaz u USKOK-u dao 7. prosinca 2011. i tada je za svog zeta kazao da je "pizdun". "Bio je prema svima ohol i bahat. Ponašao se kao veliki gazda. Ne kao gazda, nego kao pizdun", kazao je Šaric.

Fimi media je afera teška 70 milijuna kuna u kojoj se Sanader i društvo terete da su novac izvlacili iz državnih tvrtki. Iako se nisu nagodili s USKOK-om, krivnju su priznali bivši HDZ-ov riznicar Mladen Barišic, vlasnica Fimi medije Nevenka Jurak te bivša HDZ-ova blagajnica Branka Pavoševic, dok su Sanader, Ratko Macek i Damir Sesvecan, koji je na klupi za optuženike u ime HDZ-a, optužbe odbacili.

Sudenje se nastavlja 18. lipnja kada ce svjedociti Ivan Jarnjak.


Podijeli: Facebook Twiter