Sanadera ipak nećemo opet gledati u NU2

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bivši premijer Ivo Sanader ipak se neće i drugu nedjelju za redom pojaviti u HTV-ovoj emisiji "Nedjeljom u 2". Premda je pristao govoriti za prilog koji će biti prikazan prije intervjua Aleksandra Stankovića s nekadašnjim predsjednikom slovenske vlade Borutom Pahorom, naknadno su na HTV-u odlučili da će koristiti njegove prošlonedjeljne izjave. Ali, zato su u Trakošćanu, mjestu prvog susreta Pahora i Jadranke Kosor, HTV-ove kamere snimile njezine izjave za taj prilog.

- Ivo Sanader je svoj odnos s Pahorom komentirao u zadnjem izdanju "Nedjeljom u dva". Da smo ga htjeli zabranjivati, vjerojatno ne bi ni bio pozvan u tu emisiju, poručuje v. d. urednice Informativnog programa HTV-a Sanja Mikleušević Pavić.

No, Sanader je ogorčen što mu javna televizija nije omogućila da još jednom objasni kako je burno pregovarao s Pahorom i razloge slovenske blokade hrvatskog pristupnog procesa.

- Stanković me je u ponedjeljak navečer zamolio za izjavu o Pahoru i prihvatio sam to. Koliko god će biti potrebno ja ću govoriti o tom problemu, zbog kojeg sam, naposljetku, podnio ostavku na premijersku dužnost i povukao se iz politike. Dogovorio sam sa Stankovićem da će autor priloga Damir Smrtić uzeti moju izjavu. No, u srijedu, sat vremena prije nego smo se trebali naći, Smrtić me je nazvao i ispričao se da nema slobodnih kamera. Pitao sam Stankovića što se dogodilo, a on mi je poslao SMS iz kojeg je vidljivo da su urednici na HTV-u zabranili tu moju izjavu, rekao nam je Sanader.

Čuo je da je njegova nasljednica snimila izjavu za prilog, ali smatra da Jadranka Kosor nije ni izbliza upoznata sa svim okolnostima mukotrpnih pregovora sa Slovencima.

- Jedino ja u potpunosti znam sve detalje razgovora s Pahorom za vrijeme slovenske blokade. Kosor će se vjerojatno hvaliti da je deblokirala pregovore, no ona ne zna iz prve ruke kako su se stvari prethodno odvijale, veli Sanader.

Bivša premijerka ističe da nema nikakve veze sa Sanaderovim izostankom iz priloga o Pahoru i slovensko-hrvatskim odnosima.

- Smrtić mi je rekao da je Sanader već dao izjavu za prilog, a onda smo otišli u Trakošćan da i mene snime. To je sve, nisam ni pitala što im je Sanader rekao, rekla nam je Jadranka Kosor. (D. CIGLENEČKI, S. PAVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter