Sanader: Žrtva sam namještaljke

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bivši premijer i predsjednik HDZ-a Ivo Sanader u petak je izjavio da je spreman za pocetak još jednog sudenja, u aferi Fimi media, te da ce dokazati da je sve što mu se dogada u zadnje dvije godine "velika namještaljka i apsolutno politicki motiviran proces".

Obracajuci se novinarima, koje je od pocetka sudenja uglavnom izbjegavao, Sanader je kazao da u novi proces ulazi pun samopouzdanja jer ima "najbolju obranu u Hrvatskoj i najbolje argumente".

- Oni koji idu protiv i namještaju cijelu pricu priznaju da su ucinili nedjela, da su kršili zakon, da su kriminalci, a onda samo kažu "to mi je rekao Sanader da napravim", kazao je bivši premijer, rekavši da je rijec o jeftinim pokušajima koji nece proci.

Izlazeci sa zagrebackog Županijskog suda sa svojim je odvjetnicima iskazao nezadovoljstvo iskazima dvojice hrvatskih predstavnika u upravi Ine koji su u cetvrtak i petak na sudenju u aferi Ina-MOL posvjedocili da su izmjene dionickog ugovora koji je njegova Vlada 2009. potpisala s MOL-om naštetile hrvatskim interesima.

- Valjda je hrvatski interes bio da Ina postane uspješna kompanija, kazao je Sanader izlazeci sa suda, isticuci da je i iz iskaza dvojice svjedoka iz uprave Ine jasno da je poslovanje te tvrtke uspješnije nakon izmjena dionickog ugovora.

Clanove uprave Ine Ivana Krešica i Davora Mayera nazvao je podmetnutim svjedocima cija je jedina zadaca odugovlacenje procesa.

Na novinarsko pitanje je li rijec o svjedocima Jadranke Kosor s obzirom na to da su u upravu Ine imenovani u vrijeme njene Vlade, Sanader je kazao da se u tom pitanju vec i sugerira odgovor. "On je vrlo blizu", kazao je bivši premijer, dok je njegov odvjetnik Cedo Prodanovic rekao da na takvo pitanje ne može odgovoriti.

No, i on je iskaze Krešica i Mayera nazvao tendencioznima jer su uporno odbijali odgovoriti na pitanja kojima bi se mogla srušiti argumentacija tužiteljstva, dok su na pitanja USKOK-a imali unaprijed pripremljene odgovore.

- Imamo svjedoke koji kao papagaji ponavljaju istu pricu. Cinjenica je da ni na jedno naše pitanje nisu željeli odgovoriti, kazao je Prodanovic.

Dodao je da je rijec o svjedocima koji su na sud došli s misijom da poprave stanje koje su pokvarili raniji svjedoci tužiteljstva, koji su, tvrdi Prodanovic, zanijekali štetnost ugovora koje je s MOL-om potpisala Sanaderova Vlada.

- Cinjenica je da Ina sada posluje pozitivno, a kada dodu tržišne cijene plina poslovat ce još bolje, zakljucio je Prodanovic.


Podijeli: Facebook Twiter