Sanader u cetvrtak pred istražiteljima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bivši premijer Ivo Sanader pocet ce iznositi svoju obranu pred USKOK-ovim istražiteljima u cetvrtak u 13 sati, doznaje se danas od njegovih branitelja.

Jedan od Sanaderovih odvjetnika Cedo Prodanovic ušao je oko 10 sati u sjedište USKOK-a, a pola sata kasnije novinare je izvijestio da je ispitivanje i iznošenje obrane u jednoj od pokrenutih istraga protiv bivšeg premijera zakazano za cetvrtak. No, nije znao reci gdje ce se to dogoditi.

Mediji nagadaju da ce se ispitivanje održati na drugoj lokaciji zbog radova na zgradi DORH-a i USKOK-a, a tu mogucnost nije iskljucio ni glasnogovornik USKOK-a Vuk ?uricic. Na upit hoce li ispitivanje i iznošenje obrane trajati danima, Prodanovic je rekao da nema predodžbu koliko ce to dugo trajati, ali da sigurno ne može biti završeno u dva, tri sata.

Rekao je da se branitelji nisu culi sa Sanaderom, ali su im kasno sinoc iz zatvora javili da je smješten i da je sve u redu. Dodao je da Sanader više ne koristi invalidska kolica te da je posljednji put kada su ga vidjeli, prošlog petka još uvijek imao longetu na nozi koju je ozlijedio vježbajuci u pritvoru u Salzburgu.

Nakon razgovora u USKOK-u Prodanovic i drugi branitelj Goran Sujic trebali su otici u posjet svom branjeniku koji je proveo prvu noc u zatvoru u Remetincu, nakon što je jucer izrucen iz Austrije i automobilom pod jakom policijskom pratnjom dovezen u Remetinec. Prodanovic nije znao reci kada ce Sanadera posjetiti njegova obitelj.


Podijeli: Facebook Twiter