Sanader se na suđenju porječkao sa sutkinjom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na početku šestog dana iznošenja obrane u slučaju "Fimi-media" bivši premijer i predsjednik HDZ-a Ivo Sanader porječkao se sa sutkinjom Ivanom Čalić, koja ga je upozorila da ne ponavlja tvrdnje već unesene u zapisnik te da ne komentira medijske napise koji nemaju veze s ovim slučajem.

- Vi nemate mjere, na svakoj raspravi komentirate medijske članke vezane za svjedoke iz drugih predmeta. Držite se svog postupka, kazala je sutkinja Sanaderu kada je počeo spominjati medijske napise o Dragi Vidakoviću, koji ga je teretio u aferi "Hypo" za koju je, zajedno sa slučajem "Ina-MOL" osuđen na 10 godina zatvora.

- Hoćete li vi meni govoriti kako da iznosim obranu?, upitao je Sanader, na što mu je sutkinja kazala da hoće jer već šest dana iznosi obranu te da mu je dosta dopuštala.

Sanader je tada ponovio da je 11 mjeseci u zatvoru zbog niza slučajeva koji nisu spojeni te da u novinama svakodnevno čita "ono što ne bi trebao, jer novinarima netko daje tajne dokumente".

U nastavku obrane Sanader je pokušao pobiti iskaz bivšeg stranačkog rizničara Mladena Barišića koji je u istrazi rekao da mu je u nekoliko navrata nosio novac. Upozorio je da je Barišić u jednom od niza iskaza kazao da mu je donio 28 milijuna kuna, ali je u optužnici na kraju USKOK zaključio da se Sanader okoristio za 15 milijuna, iako Barišić nije mijenjao iskaz.

- Gdje je nestalo 13 milijuna?, upitao se Sanader, ponavljajući da je sve što mu se stavlja na teret konstrukcija.

Ustvrdio je i da mu Barišić nije mogao donositi gotovinu u obiteljsku vilu u Kozarčevoj, jer da je toliki novac imao u torbi, osiguranje bi ga pregledalo i znali bi što je unutra.

Obranu je nastavio pričom o svojoj umjetničkoj zbrci koju, kako je rekao, sakuplja gotovo 40 godina. Tvrdi da je mnoge slike dobio od autora, neke mijenjao, ali i da je u njegovoj obitelji zbog praujaka Ante Topića Mimare kolekcionarstvo bilo vrlo česta tema. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter