Sanader savjetovao suvlasnike EPH-a

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iako ga domace ankete svrstavaju medu nepopularnije javne osobe u Hrvatskoj, donedavni premijer Ivo Sanader u stranim je državama - pogotovo zemljama njemackog govornog podrucja - još uvijek rado viden gost, što potvrduju i njegove nedavne aktivnosti.

Sanader ce u srijedu u Becu održati predavanje naslovljeno "Hrvatska i jugoistocna Europa u procesu europskih integracija". Predavanje ce se održati u prostorijama parlamenta, a organizira ga austrijsko društvo za vanjsku politiku i Ujedinjene narode. Uvodni govor i predstavljanje Sanaderovog predavanja održat ce predsjednik Društva i nekadašnji austrijski premijer, Wolfgang Schüssel.

Istovremeno, Sanader je medijskim kucama koje posluju po državama bivše Jugoslavije i jugoistocne Europe ocito zanimljiv kao poslovni savjetnik. Tijekom svog nedavnog boravka u njemackom gradu Essenu, sjedištu njemacke medijske grupe WAZ, Sanader je rado upravi ove tvrtke pružio nekoliko poslovnih savjeta.

- Da, gospodin Sanader je bio prije nekog vremena u Essenu. Mi smo jednostavno iskoristili priliku i zamolili ga da nam pruži savjet vezan uz neke naše planove, što je on rado i ucinio. Medutim, nema govora o bilo kakvoj formalnoj suradnji, rekao nam je glasnogovornik WAZ-a Paul Binder. Na pitanje kakav su savjet tražili od Sanadera, Binder je odgovorio: "Nikakav posebno, vezano uz svakodnevni posao."

WAZ medijska grupa, na cijem je celu od 2002. godine njemacki socijaldemokrat Bodo Hombach, djelomicni je vlasnik ponajvece medijske kuce u Hrvatskoj, Europapress holdinga (EPH).


Podijeli: Facebook Twiter