Sanader porice optužbe za Hypo

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Remetincu je održano ispitivanje bivšeg hrvatskog premijera Ive Sanadera kojeg USKOK sumnjici da je uzeo milijunsku proviziju Hypo banke.

Odvjetnici bivšeg premijera Cedo Prodanovic i Goran Suic nakon saslušanja su novinarima ispred Remetinca rekli da je Sanader porekao sve optužbe da je primio proviziju od Hypo banke te da nije teretio nikoga.

- Obzirom da je rijec o bitno manjem predmetu nego što je Fimi medija, obrana nije dugo potrajala. Ivo Sanader je porekao optužbe i nikoga nije teretio, to je sve što vam mogu reci, izjavio je Prodanovic. Ispitivanje bivšeg premijera u drugim istragama još nije zakazano.

Kako su objasnili njegovi odvjetnici, Sanader još mora obaviti odredene lijecnicke preglede pa ce se novi termini zakazati najranije za desetak dana.

Prodanovic i Suic nisu željeli komentirati medijska nagadanja da je Sanader teško bolestan, samo su kazali da ce se uskocka rocišta na kojima je Sanaderova nazocnost nužna održavati u zatvoru sve dok mu noga ne bude bolje.

Tijekom popodneva Sanaderovi bi odvjetnici trebali dobiti i uvid u istražni spis u slucaju Fimi medija.

Na pitanje novinara je li bivšeg premijera posjetila obitelj od kada je izrucen Hrvatskoj, odvjetnik Goran Suic je kazao: Cim ne bude novinara ispred zatvora, oni ce doci.

Uskok Sanadera sumnjici da je tijekom 1994. i 1995. godine zloupotrijebio položaj zamjenika ministra vanjskih poslova i dogovorio da mu Hypo isplati proviziju od 7 milijuna šilinga za kredit koji je hrvatska vlada uzela od te banke kako bi opremila državna veleposlanstva.(S. ABRAMOV/NL)


Podijeli: Facebook Twiter