Sanader: Nisam ni spomenuo Fimi-mediju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sastanak u vladi u travnju 2007. na kojem je, prema tvrdnjama tužiteljstva, čelnicima javnih tvrtki sugerirano da surađuju s marketinškom agencijom Fimi medijom, bivši premijer i predsjednik HDZ-a Ivo Sanader danas je u svojoj obrani nazvao rutinskim ističući da ime agencije po kojoj je nazvana najveća korupcijska afera i hrvatskoj politici na tom sastanku nije ni spomenuo.

Sanader je kazao da Uskokove optužbe o tome da je od čelnika javnih tvrtki zatražio da rade s Fimi mediom, mimo zakona o javnoj nabavi i bez stvarne potrebe, nije potvrdio ni jedan sudionik sastanka.

"Što se razgovaralo prije mog dolaska i nakon mog odlaska ne znam. Jesu li tada razgovarali o Fimi mediji ne znam. Sigurno je da ja Fimi mediju nisam spominjao niti im govorio da s njom rade ili ne", kazao je Sanader.

Dodao je da je sporni sastanak u vladi bio jedan od mnogih koje je kao premijer obavio s čelnicima javnih poduzeća te da on nije imao nikakve veze s HDZ-om i lokalnim izborima nekoliko mjeseci kasnije.

Trećeg dana svoje obrane Sanader je ponovio ranije izrečene tvrdnje da je zahvaljujući njegovom ugledu vodstvu i karizmi HDZ dobio izbore 2007. s istim rezultatom kao 2003. "To znači da ni u čemu nismo podbacili i da ništa nismo izgubili. Građani nas ne bi drugi puta birali jer se birači ne mogu prevariti", kazao je Sanader. 

"Čuo sam da je jučer u Saboru bilo rečeno da je HDZ lopovska stranka koja je pokrala Hrvatsku. Niti je lopovska stranka niti je pokrala Hrvatsku, zahvaljujući HDZ-u ušli smo u EU i NATO", rekao je Sanader.

Obranu u slučaju Fimi media Sanader će nastaviti iznositi 14. listopada. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter