Sanader: Moje politicko djelovanje je završeno

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Premijer Ivo Sanader na konferenciji za novinare u zgradi Vlade u 14 sati obznanio je da podnosi ostavku na premijersku funkciju i na mjesto predsjednika HDZ-a. Razlozi njegove ostavke su osobni, ali ih nije htio navesti. 'Moj posao je obavljen, a moje politicko djelovanje je završeno', kazao je Sanader.

Istaknuo je da se nece kandidirati na predsjednickim izborima krajem godine, a odbacio je i nagadanja da je bolestan. "Bogu hvala, nisam bolestan", rekao je Sanader.

Na celu stranke i Vlade Sanadera bi trebala zamijeniti Jadranka Kosor. "Za to imamo 83 potpisa naših koalicijskih partnera - saborskih zastupnika", kazao je Sanader.

Sanader je rekao da iz politike odlazi zadovoljan jer je svoj dio posla objavio. Jutarnji list je objavio da bi HDZ-ov predsjednicki kandidat trebao biti Andrija Hebrang.

Da se nešto cudno dogada u vladajucoj stranci, novinari su zakljucili još jutros, kad je u Saboru nenajavljeno održana sjednica Kluba HDZ-a, na kojoj su bili gotovo svi ministri.

U medije je vec došla informacija o rošadama i u vrhu Vlade i HDZ-a. Navodno bi dosadašnji ministar poljoprivrede Božidar Pankretic trebao postati potpredsjednik Vlade, a njegovo mjesto bi trebao zauzeti HDZ-ovac Petar Cobankovic. Osniva se i novo Ministarstvo uprave, a njegov prvi ministar bit ce Davor Mlakar. Ministar znanosti, športa i obrazovanja Dragan Primorac je, sukladno ranijim najavama, i službeno podnio ostavku.

Novi potpredsjednici HDZ-a bi trebali biti Vladimir Šeks, Andrija Hebrang, Božidar Kalmeta, Ivan Šuker, Ivan Jarnjak i Petar Cobankovic. Zamjenik predsjednice HDZ-a Jadranke Kosor trebao bi biti ministar zdravstva Darko Milinovic.

Sanader napušta premijersku funkciju u trenutku kad se zemlja nalazi u vrlo teškoj gospodarskoj situaciji, kada ekonomski pokazatelji iz dana u dan razotkrivaju koliko je promašena gospodarska politika Vlade pod njegovim vodstvom.


Podijeli: Facebook Twiter