Sanader kasnio zbog kvara na autu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bivši premijer Ivo Sanader došao je u ponedjeljak ujutro na zagrebacki Županijski sud da bi se javio sucu istrage, što je jedna od mjera opreza koja mu je izrecena prilikom puštanja iz istražnog zatvora.

Na sudu se trebao pojaviti u 9 sati, no stigao je pola sata kasnije taksijem.

Nakon 20-ak minuta bivši premijer je izašao i novinarima objasnio da su zakasnili jer se "koordinirao" sa svojim odvjetnikom Goranom Suicem koji je imao manjih problema sa svojim automobilom pa nije stigao po njega.

Suic i Sanader su se zbog kašnjenja ispricali sutkinji.

Sanader je kazao da nije tražio dozvolu da napusti Zagreb i otputuje u Split u posjet bolesnoj majci, kako su neki mediji najavljivali.

Nije želio komentirati optužbe na njegov racun i sve veci broj osoba koje su se nagodile s USKOK-om. "Ne mislite valjda da cemo ovdje iznositi svoju obranu", kazao je.

Nije želio komentirati ni suspenziju svog bivšeg tjelohranitelja, pomocnika glavnog ravnatelja policije i nacelnika Uprave za posebne poslove sigurnosti Davora Blaževica, kojega je ministar unutarnjih poslova udaljio iz službe zbog teže povrede službene dužnosti, to jest jer se sastao sa Sanaderom koji je okrivljen za više teških kaznenih djela.

Sredinom prosinca sud je Sanadera pustio da se brani sa slobode, nakon što je uplatio jamcevinu vrijednu 12,6 milijuna kuna, predao putovnicu te se obvezao da se nece kriti i bez odobrenja suda napuštati boravište.

Od ranije je na snazi kao mjera opreza bila odredena obveza da se svakog prvog ponedjeljka u mjesecu javlja sucu istrage.

Sanaderu se sudi zbog ratnog profiterstva, to jest uzimanja provizije od Hypo banke sredinom 90-ih i uzimanja mita od celnika MOL-a za prepuštanje upravljackih prava madarskoj naftnoj kompaniji u Ini.

Bivši premijer nedavno je optužen i u slucaju Fimi-media zbog punjenja HDZ-ovog crnog fonda novcem izvucenim iz državnih institucija i poduzeca.


Podijeli: Facebook Twiter