Sanader iz USKOK-a u bolnicu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bivšeg hrvatskog premijera Ivu Sanadera i dalje boli noga. Zato ce, nakon što bude ispitan u USKOK-u o optužbama da je organizirao isisavanje novca iz državnih poduzeca preko Fimi-medije, u petak biti temeljito pregledan u Bolnici za osobe lišene slobode (BOLS) u Svetošimunskoj ulici u Zagrebu.

- S nogom mu nešto ne štima, još uvijek to nije dobro. Danas je bila lijecnica, u petak ce ici u bolnicu. U petak najprije ide u zatvorsku bolnicu, a onda možda i u specijalisticku, rekao je Sanaderov odvjetnik Cedo Prodanovic nakon što ga je posjetio u Remetincu.

Ispitivanje ce se odvijati u sjedištu USKOK-a u Gajevoj ulici. Ondje su, naime, vec popravili kolni ulaz, pa Sanader nece imati problema s ulaskom zbog bolova u nozi niti ce biti izložen objektivima novinskih fotoreportera, poput svoje nekadašnje suradnice Branke Pavoševic.

Od premještaja na ženski odjel, što mediji uporno najavljuju, još nema ništa. Kako tvrde njegovi odvjetnici, bivši premijer ne žali se na uvjete u pritvoru. U cetvrtak ce njegovi odvjetnici uložiti i žalbu na rješenje o pritvoru, a ako bude pušten iz Remetinca, moguce je da aktivno sudjeluje u radu Sabora.

- Ivo Sanader i dalje je clan parlamenta i ako bi izašao na slobodu, ne bi bilo zapreke da sudjeluje u njegovom radu, rekao je Prodanovic.

Mogucnost da Sanader zatraži barem kucni pritvor njegovi odvjetnici još ne razmatraju, jer taj pravni institut još nije profunkcionirao unatoc tome što postoji u zakonu. Prodanovic je potvrdio i spekulacije da bi prve optužnice protiv Sanadera mogle biti podignute vec krajem ljeta. Sanaderov odvjetnik Goran Suic, pak, zamolio je obitelj i prijatelje da ne posjecuju Sanadera u Remetincu još neko vrijeme jer ih ne želi izlagati pažnji medija. (S. ABRAMOV/Novi list)

Nobilo: Ispitati Jadranku Kosor
Polancecov odvjetnik Anto Nobilo uputio je u srijedu USKOK-u pismo u kojem traži da tužitelji ispitaju premijerku Jadranku Kosor i šest clanova predsjedništva HDZ-a u sklopu istrage koja se vodi protiv Ive Sanadera, Zsolta Hernadyja i Damira Polanceca zbog mita kojim su navodno kupljena MOL-ova upravljacka prava u Ini. Osim premijerke, Nobilo traži od USKOK-a da ispita i Vladimira Šeksa, Luku Bebica, Ivana Jarnjaka, Andriju Hebranga, Ratka Maceka i Marinu Matulovic-Dropulic.


Podijeli: Facebook Twiter