Sanader iz pritvora u Sabor po mirovinu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bivši premijer Ivo Sanader došao je u utorak u Hrvatski sabor gdje je podnio zahtjev za zastupnicku mirovinu, a kratko se zadržao u razgovoru s predsjednikom Sabora Lukom Bebicem.

"Zahvalio sam mu još jednom na jamstvu i prijateljstvu jer mislim da je predsjednik Sabora ucinio veliku stvar za mene kao prijatelja i ja mu zahvaljujem na tom prijateljstvu. Pokazao je da je prijateljstvo jedna kategorija koja nije ovisna o vremenskim nepogodama", izjavio je Sanader novinarima.

Upitan o cemu je razgovarao s Bebicem, odgovorio je: "O svemu pomalo, o onome što nismo u ovih godinu dana".

U Sabor je, naglasio je, došao kako bi kod saborskih službi regulirao svoj status kao nezavisnog zastupnika, koji mu istjece za dva dana, konstituiranjem novoga saziva. Tek je nedavno, rekao je, saznao za zakonske odredbe po kojima, s obzirom na 59 godina života, ima uvjete za mirovinu i ne može koristiti klauzulu 'šest plus šest' (pola godine pune zastupnicke place i pola godine 50 posto).

"Buduci da su zakonske odredbe takve, predao sam zahtjev za zastupnicku mirovinu jer ono dužnosnicki ne može ici 'šest plus šest'. Do jucer to nisam znao niti o tome vodio racuna, ali su takvu informaciju, pa i od nekog od vas, dobili moji odvjetnici", porucio je Sanader. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter