Sanader: HDZ nije lopovska stranka

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bivši premijer i predsjednik HDZ-a te prvooptuženi u aferi Fimi media Ivo Sanader izjavio je u cetvrtak da HDZ nije lopovska stranka te da su nagadanja o mogucoj nagodbi te stranke i USKOK-a spin, kao i medijski napisi da je od novog celnika HDZ-a Tomislava Karamarka tražio da se ne nagodi.

"Tvrdim na nema krivnje na meni ni na HDZ-u, a spinovi koji se plasiraju služe tome da se prije pocetka izvodenja dokaza unese nemir u redove obrane i da bi se poboljšao postotak uspjeha DORH-a", izjavio je Sanader novinarima u stanci sudenja u slucajevima Hypo i Ina-MOL, zamoljen za komentar medijskih nagadanja da ce HDZ priznati odgovornost stranke u aferi Fimi media i odgovarati za štetu od oko 32 milijuna kuna, a potom tužiti Sanadera i od njega tražiti povrat novca.

"HDZ nije lopovska stranka nego stranka koja je stvorila Hrvatsku. HDZ ce odluciti što ce odluciti, ali ja tvrdim da je to netocno i da je HDZ u pravu kada tvrdi da nije kriv", kazao je Sanader i odbacio pisanja medija da je novom celniku stranke Tomislavu Karamarku slao sms poruke i tražio od njega da se ne nagodi s USKOK-om.

"Naravno da nisam, to su spinovi. Nismo komunicirali. Ja sam svoju obranu iznio na sudu kao i HDZ", kazao je bivši premijer. Njegova braniteljica Jadranka Slokovic smatra da nagodba HDZ-a i USKOK-a nije moguca u sadašnjoj fazi kada je predmet vec u raspravi.

"Medutim, ako bi oni htjeli priznati krivnju, morali bi podmiriti štetu od 32 milijuna kuna iz optužnice i onda bi eventualno mogli dobiti beneficije vezane uz kaznu, ali to mora odobriti sud", ustvrdila je Slokovic.

Na upit kako komentira mogucu tužbu HDZ-a protiv Sanadera radi povrata novca, Slokovic je kratko odgovorila da je to deplasirano. Neki mediji nagadaju da ce HDZ priznati odgovornost stranke i nagoditi se s USKOK-om, iz kojega je nedavno priopceno da se o iznosu štete ne može pregovarati nego samo o kaznenoj sankciji. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter