Sanader dobio dozvolu da ode u Split

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bivši premijer Ivo Sanader dobio je dozvolu suda da otputuje u Split iz privatnih razloga, potvrdio je veceras glasnogovornik Županijskog suda u Zagrebu Krešimir Devcic. "Dozvola da ode u Split vrijedi do 10. sijecnja", rekao je Devcic Hini i dodao da je Sanader taj odlazak zatražio "iz privatnih razloga".

Sanader je prilikom puštanja na slobodu uz jamcevinu sudu predao putovnicu, a ranije mu je odredena mjera opreza obveznog javljanja sucu istrage svakog prvog ponedjeljka u mjesecu. Sanader se takoder obvezao da se nece kriti i bez odobrenja suda napuštati boravište.

Kod prvog javljanja sucu, Sanader je na Županijski sud kasnio pola sata, a njegov odvjetnik Goran Suic tada je objasnio da su kasnili zbog problema s njegovim automobilom. Iako je tada kasnio, Sanader je od suda dobio dozvolu za odlazak iz Zagreba zbog, kako se neslužbeno doznaje, posjete bolesnoj majci u Splitu.

U slucaju kršenja bilo kojeg od uvjeta jamstva Ivo Sanader ce biti vracen u istražni zatvor, a u slucaju bijega jamcevina vrijedna 12,6 milijuna kuna prešla bi u vlasništvo države.


Podijeli: Facebook Twiter