Sanader bi svjedocio, ali kasnije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bivši premijer Ivo Sanader nece biti u utorak saslušan pred istražnim povjerenstvom za Inu zato što je prošle subote ponovno otputovao u SAD. No, od od ljudi bliskih Sanaderu doznajemo da je on zainteresiran za svjedocenje i zamolit ce saborsko povjerenstvo koje ispituje privatizaciju Ine da mu odredi drugi termin.

- Sanader se prošle srijede navecer vratio u Zagreb, no tri dana kasnije morao je opet otputovati u SAD. U ta tri dana koliko je boravio u Hrvatskoj nije primio nikakav službeni poziv za saslušanje pred povjerenstvom, ali voljan je doci i priprema se za davanje iskaza. Krajem rujna ili pocetkom listopada se vraca u Zagreb, rekao nam je naš izvor.

- Sanaderu je poziv upucen 1. rujna. To što nije došla povratnica prakticki znaci da Sanaderu poziv nije urucen i da on nema obvezu svjedociti pocetkom sljedeceg tjedna, istice predsjednica istražnog povjerenstva Dragica Zgrebec, saborska zastupnica SDP-a.

Dragica Zgrebec spremna je Sanaderu omoguciti da se pred clanovima povjerenstva pojavi nekog drugog datuma. Ona nije željela nagadati što ce se dogoditi ako Sanader ne bude primio ni drugi poziv, odnosno može li on, ako to želi, naprosto eskivirati svjedocenje tako da ga neko vrijeme nema kod kuce.

Ostali predvideni svjedoci primili su pozive: nekadašnji potpredsjednik Vlade Damir Polancec telefonski je potvrdio svoj dolazak, ministar financija i predsjednik Nadzornog odbora Ine Ivan Šuker je osobno preuzeo poziv. Još uvijek nije sigurno hoce li svjedociti aktualni predsjednik Uprave Ine Zoltan Aldott, koji je poziv primio, ali kao strani državljanin nema obvezu odazvati se.


Podijeli: Facebook Twiter