Sanacija slijedi - značajniji zahvati ovise o MO-u Veli Vrh

Ljuljačke su srušene s masivnim drvenim postoljem (K. FLEGAR)
Ljuljačke su srušene s masivnim drvenim postoljem (K. FLEGAR)

Četiri ljuljačke s cijelim masivnim drvenim postoljem srušene su u šumici na Partizanskom putu, preko puta antene na Velom Vrhu. Netko s viškom slobodnog vremena i manjkom kreativnosti, dao si je puno truda da bi slomio i iz zemlje iščupao nosače te uništio djeci mogućnost zabave. Neograđeno dječje "igralište" u neposrednoj blizini prometne ceste u posljednje je vrijeme i prije toga izgledalo zapušteno, s igralima zaraslim u travu i šikaru. Nerealno je očekivati da igralište bude ušminkano poput gradskog parka. No, uz male redovite intervencije i postavljanje ograde za sigurniji boravak i najmlađe djece iz obližnjeg vrtića (koja ga povremeno pohode s tetama), moglo bi biti i zanimljivije od tog - pravi mali dragulj za boravak na otvorenom.

Nadležne u Gradu pitali smo kad je i s kolikim sredstvima igralište uređeno, što će po pitanju srušenih ljuljački poduzeti, zašto igralište nije redovito održavano te hoće li uskoro biti postavljena zaštitna ograda prema prometnici. Odgovorili su nam da je uređeno na zahtjev, način i sredstvima Mjesnog odbora Veli Vrh prije desetak godina te da su igrala tada postavljena u prirodnom ambijentu, a ne kao parkovno igralište. Saniranje ljuljački i nužno uređenje igrališta najavili su u najkraćem mogućem roku.

"Međutim, za značajnije zahvate po pitanju uređenja tog igrališta prijedlog Gradu Puli može uputiti Mjesni odbor Veli Vrh, sukladno željama mještana Velog Vrha. Brojna uređenja ostvaruju se upravo putem malih komunalnih akcija koje predlažu mjesni odbori, a ovise, dakako, o prioritetima i financijskim mogućnostima", napomenuli su u odgovoru iz gradskog Upravnog odjela za prostorno uređenje, komunalni sustav i imovinu.

Doznajemo i da svaki mjesni odbor za takve akcije godišnje na raspolaganju ima 130 tisuća kuna, uz mogućnost, ukoliko se radi o posebno bitnim i hitnim intervencijama, da Grad uskoči s dodatnim sredstvima. Hoće li MO Veli Vrh među svoje prioritete uvrstiti i uređenje ovog igrališta i postavljanje ograde bit će moguće saznati kad Vijeće bude konstituirano. (K. FLEGAR)


Podijeli: Facebook Twiter