Sanacija kilometra proširene obilaznice kreće 15.09.

Ipak će se obnoviti asfalt na cijelom kilometru (M. ANGELINI)
Ipak će se obnoviti asfalt na cijelom kilometru (M. ANGELINI)

Prvi kilometar proširene obilaznice nije proslavio niti prvu godinu kada je stigla vijest da je nužna sanacija asfaltnog sloja i to baš na cijelom kilometru. Sada, gotovo tri godine od te vijesti poznat je konačno i datum kada će ta sanacija asfaltnog zastora i započeti.

Sanacija i oko kružnog toka

Nužna zamjena završnog asfaltnog sloja na kojoj su utvrđena odstupanja u takozvanoj hvatljivosti dugo je izazivala polemike. Jedno je pitanje bilo što je to uzrokovalo lošu hvatljivost na prvom kilometru, dok je drugo pitanje bilo u kojoj je dužini doista potrebna sanacija. I dok je Grad otpočetka tražio da se sanira cijeli kilometar, izvođač je pak inzistirao da se sačeka jer da će se korištenjem situacija popraviti te da u konačnici neće trebati sanirati cijeli kilometar. No, nakon više od dvije godine, oko Uskrsa ove godine, konačno je definiran projekt sanacije koja će ipak obuhvatiti kompletnu zamjenu asfaltnog zastora, kako na cijeloj dužini prometnice, tako i kružnom toku na križanju s Valturskom ulicom.

Tada je, prije turističke sezone, odlučeno da se početak sanacije prebaci na kraj turističke sezone kako se zbog eventualne kiše ne bi produljio rok izvođenja, što bi se zasigurno bilo i obistinilo zbog velikog broja kišnih dana ovog ljeta. Sada je, sa završetkom sezone, vrijeme da sanacija počne.

Novi sloj asfalta

- Vjerujem da će sada sve ići prema zamišljenom planu. Dakle, sanacija počinje u ponedjeljak 15. rujna, točno sa završetkom turističke sezone, kako smo na početku sezone, uostalom, i odredili da treba biti. Prema planiranoj dinamici, sanacija proširenog dijela obilaznice trajat će tri tjedna i tu se ništa nije promijenilo. Cijeli projekt je izrađen i usvojen pa očekujemo da će prema dogovorenoj dinamici biti i realiziran, kaže gradski pročelnik za komunalni sustav i imovinu Damir Prhat. (G. ROJNIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter