Sanacija ceste Žminj-Pazin u svibnju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sanacija ceste Žminj – Pazin pocet ce u svibnju, nakon što se otvori Istarski ipsilon, najavio je ravnatelj Županijske uprava za ceste Robi Zgrablic na skupu u Zabrežanima. Ove ce se godine sanirati najkriticnija mjesta, a iduce ostalo. Ocekuje se da dio sredstava osigura Bina – Istra.

Otkup zemljišta za izgradnju malonogometnog igrališta u Zabrežanima i popravak krovišta stare zabrežanske škole, ovogodišnji su prioriteti koje su predstavnici pazinske gradske vlasti obecali mještanima Mjesnog odbora Zabrežani.

Ovogodišnjom sanacijom veceg dijela krovišta krenula bi etapna obnova zgrade stare škole koja je u vrlo lošem stanju, najavio je procelnik društvenog odjela Boris Demark, napomenuvši da ce se o omjerima ulaganja još pregovarati. Zgrada je u zajednickom vlasništvu Grada Pazina i OŠ Vladimira Nazora. Otkup zemljišta za igralište stajat ce Grad Pazin 70 tisuca kuna, a sljedece bi se godine krenulo u njegovo asfaltiranje, rekao je pazinski gradonacelnik Renato Krulcic.

Probleme s blatnjavim podvožnjakom ispod Istarskog ipsilona kod sela Kašcergani obecala je riješiti Bina Istra, rekao je na sastanku komunalni procelnik Daniel Maurovic.


Podijeli: Facebook Twiter