Sanacija ceste Tican - Vranici

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iduceg tjedna, ako ne bude kiše, pocinje rekonstrukcija dijela županijske ceste Tican - Karojba. Ravnatelj ŽUC-a Robi Zgrablic potpisao je ugovor s izvodacem, Istarskim cestama iz Pule, cija je ponuda od cetiri pristigle na otvoreni postupak javne nabave bila najpovoljnija - 2,8 milijuna kuna.

Radovi na ovoj cesti, koja je u najlošijem stanju u cijeloj Istarskoj županiji i gdje su se krpale udarne rupe, bili su planirani i lani, ali zbog nedostatka financijskih sredstava prebaceni su u plan gradenja i održavanja županijskih i lokalnih cesta za ovu godinu. Za taj je pravac planiran 4,1 milijun kuna.

Prema planu, radovi ce poceti u Ticanu i završiti u Vranicima, što je nešto više od dva kilometra ceste. Radit ce se postupkom hladne reciklaže s tim da ce se rekonstruirati i nosivi sloj ceste te položiti novi asfaltni sloj.

Zgrablic kaže da bi se radovi mogli protegnuti i do Mocitade, a završit ce do kraja svibnja. Tranzitni promet ce biti preusmjeren, dok ce se lokalni i dalje odvijati, osim za vrijeme asfaltiranja.


Podijeli: Facebook Twiter