San Roccove delicije u Zagrebu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na 4. medunarodnom festivalu vina i kulinarstva, na kojemu se krajem proteklog tjedna u zagrebackom hotelu Regent Esplanade predstavilo dvjestotinjak pozvanih izlagaca iz Hrvatske i inozemstva s više od osamsto vina i gurmanskih specijaliteta, kulinarski je show otvorila ekipa iz restorana brtoniškog obiteljskog hotela San Rocco.

"Upravo je gastronomska ponuda jedan od najvažnijih segmenata ponude San Rocca, koji je u akciji Turisticki cvijet po treci put proglašen najboljim malim hotelom na hrvatskom Jadranu", rekao je njegov vlasnik Tullio Fernetich, isticuci da je broj domacih gostiju ove godine u velikom porastu.



Meni koji je pripremio glavni kuhar Zoran Cobanov ukljucivao je palentu s gušcjom jetrom i bijelim tartufom, hobotnicu pripremljenu na pari i sljubljenu s Malvazijom Coronica 2008, zatim file od brancina u grizu s mladim maslinovim uljem, popracen vinom Couvee Dajla Istravina, te kremu od cokolade s vinom i maslinovim uljem, uz koju je serviran Claijev Tassel.

Vinari su sami prezentirali svoje proizvode, a gosti, medu kojima su bili direktor HTZ-a Niko Bulic, talijanski veleposlanik u Hrvatskoj Alessandro Pignatti Morano di Custoza, predstavnici Ministarstva turizma, direktorica TZ-a Grada Zagreba Amelija Tomaševic i poznati fotograf Stefan Lupino, imali su prigodu degustirati i maslinova ulja San Rocca i obitelji Buršic.

Na festivalu, ciji je cilj podizanje kulture pijenja vina i uživanja u hrani na višu razinu te promovirati gastronomsku i turisticku ponudu Hrvatske, Tullio Fernetich je najavio i izradu novog image kataloga San Rocca u suradnji s Lupinom.


Podijeli: Facebook Twiter