San Rocco po treci put najbolji mali hotel

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Ova je godina za hrvatski turizam bila uspješna. Za razliku od naše konkurencije zabilježili smo plus, što je jedino uspjelo Tunisu i Turskoj. Naši su se konkurenti okrenuli pridobivanju domacih gostiju, no mi to nismo mogli uciniti jer kod nas 85 posto turista cine stranci. Stoga smo sve napore uložili u osvajanje stranih tržišta", rekao je u srijedu na otvaranju najveceg skupa turistickih djelatnika u Hrvatskoj - Dana hrvatskog turizma - u Bolu na otoku Bracu ministar turizma Damir Bajs.

Istaknuo je da Hrvatskoj konkurentske turisticke zemlje vec dvije godine zaredom bilježe minuse, zbog cega ce uciniti sve da sljedece godine dodu u plus. Stoga ce još žešce krenuti u osvajanje tržišta. Upravo zbog toga i za Hrvatsku ce 2010. godina biti teška i zahtijevat ce jace promidžbene mjere.

Bajs je kazao da ce i sljedece godine nastaviti s udruženim oglašavanjem javnog i privatnog sektora, s time da se uvode novi modeli za autobusere i aviodestinacije, povecat ce se promidžba na internetu i Hrvatska ce se poceti dodatno promovirati kao lifestyle destinacija. Takoder, uvest ce se olakšice u dobivanju viza za Kinu i Indiju, dok ce Rusi i Ukrajinci u Hrvatsku moci putovati bez nje.

Na skupu ce u sljedeca dva dana na brojnim okruglim stolovima i predavanjima biti oko dvije tisuce sudionika. Podijelit ce se nagrade najuredenijim turistickim mjestima u akcijama Hrvatske turisticke zajednice Plavi i Zeleni cvijet, kao i nagrada Turisticki cvijet. Prvi put održava se i sajam hrvatskih ekoproizvoda

U akciji Turisticki cvijet - kvaliteta za Hrvatsku Rovinj je proglašen najboljim turistickim mjestom na Jadranu u konkurenciji onih s više od 10 tisuca postelja. U kategoriji najboljih malih hotela na Jadranu tu je nagradu, po treci put, dobio hotel San Rocco iz Brtonigle. Kao najbolji hotel hrvatskog Jadrana s cetiri zvjezdice izabran je Sol Garden Istra iz Umaga, a s tri zvjezdice Maistrin hotel Park u Rovinju. Posebno priznanje kao tematski hotel dobio je Casino Hotel Mulino iz Buja, dok je Park Umag najbolji veliki kamp.


Podijeli: Facebook Twiter