Samsung u utrci za Google TV

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najveci svjetski proizvodac televizora, južnokorejski Samsung Electronics u posljednjoj je fazi pregovora s Googleom o predstavljanju Google TV-a.

Google TV, koji se trenutno isporucuje ugraden u pojedine modele Sonyjevih i Logitechovih televizora, omogucuje korisnicima da putem televizora pristupaju internetskim video-zapisima i stranicama, kao i specijaliziranim aplikacijama poput video igara.

U sijecnju Samsung je na Sajmu potrošacke elektronike (CES) predstavio novi Blu-ray player koji je pripremljen za Google TV i prateci set, ali nije komercijalizirao ponudu.

Direktor Samsungova TV-odjela Yoon Boo-keun rekao je da tvrtka planira predstaviti Google TV na istom sajmu sljedece godine, dodavši da je suradivala s Googleom na lansiranju.

Samsungova usluga Google TV-a razlikovat ce se od slicnih konkurentskih proizvoda, istaknuo je na marginama lokalnog foruma.

Google je u listopadu predstavio preuredenu verziju usluge Google TV-a, nadajuci se da ce proizvod uci u široku upotrebu unatoc pocetnim mlakim reakcijama.

Samsungov celnik ocekuje da ce unatoc ekonomskoj neizvjesnosti svjetsko tržište televizora ravnih ekrana u iducoj godini porasti za oko 10 posto, potpomognuto rastom prodaje televizora povezanih s internetom.


Podijeli: Facebook Twiter