Samsung Galaxy S dobio nasljednika

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Poznati korejski proizvodac elektronike se ocigledno nije htio previše odmaci od vec etabliranog imena pa nasljedni model nosi ime Galaxy S II.

Novi je model ponešto narastao u odnosu na svog prethodnika, razlog tome je ugradnja Super AMOLED Plus ekrana dijagonale 4,3 inca. Razlucivost ekrana je ostala ista i iznosi 800 x 480 piksela. Velika novost je i korištenje procesora sa dvije jezgre takta jednog gigaherca.

Galaxy S II ima dvije kamere, prednju za video pozive razlucivosti dva megapiksela i glavnu kameru razlucivosti osam megapiksela sposobnu snimati 1080p video. Samsung je posebno istaknuo da je kucište novog telefona tanko svega 8,4 milimetara što ga cini jednim od najtanjih pametnih telefona na tržištu danas. Samsung je nadogradio i svoje TouchWiz sucelje za Android mobilne telefone koje je sada dostiglo verziju 4.0.

Zanimljivo je da Samsung planira svoj mocni pametni telefon ponuditi i poslovnim korisnicima te zbog toga pregovara sa Sybaseom o implementaciji sigurnosnih protokola u novom Galaxyju koji bi ga ucinili zanimljivim korporacijama.


Podijeli: Facebook Twiter