Šampioni Sanrema izmamili suze i osmijehe

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Znanstvenofantasticni i teško ostvarivi fenomen povratka u prošlost iskusilo je ovog petka navecer oko šest stotina ljudi okupljenih u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner na gala koncertu Šampioni Sanrema u organizaciji udruge Serenada Opatiji i talijanske redakcije Radio Pule.

Naime, do posljednjeg mjesta ispunjena dvorana na nekoliko se sati vratila u zlatno doba festivalske glazbe, vodena iskusnim glasovima nekih od najpoznatijih pobjednika najpoznatijeg talijanskog glazbenog festivala.

Na dobro ugodenoj veceri šansone nastupili su Bobby Solo, Tony Dallara, Wilma Goich, Memo Remigi, Marissa Sachetto te Tony Pagliuca iz benda Le orme, ali i domace festivalske uzdanice Anica Zubovic i Višnja Korbar, istarski kantautor Bruno Krajcar te rijecki kvartet Veljak.

Vrhunski glazbenici i profesionalci dali su najbolje od sebe u interpretacijama šansonijerskih klasika, ali pokazali su zavidno umijece i u komunikaciji s publikom, koja se na trenutke smijala, a na trenutke uzdisala i brisala vlažne oci, a vrhunac veceri priredio je Memo Remigi pretvorivši šestotinjak glasova u uigrani zbor tijekom zajednicke izvedbe poznate skladbe "Che Sará".


Podijeli: Facebook Twiter