Samostalno o nekretninama do 90.000 kn

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kršanski nacelnik Valdi Runko (nezavisna lista) samostalno ce odlucivati o kupnji i prodaji nekretnina u vlasništvu Opcine pojedinacne vrijednosti do 91,5 tisuca kuna, potvrdeno je na posljednjoj sjednici vijeca. Rijec je, naime, o 0,5 posto lanjskih proracunskih prihoda poslovanja, koje kao granicu propisuje zakon. U komisiju za provedbu natjecaja za prodaju nekretnina, pak, izabrani su predsjednik vijeca Zdravko Vidak (HDZ) te vijecnici Šemso Mujic (nezavisna lista Valdija Runka) i Tomy Prusic (HSS).

Isticuci potrebu boljeg gospodarenja nekretninama u Potpicnu, Esad Huskic (IDS) kao primjere je naveo zapuštene bivši motel i samacki hotel te nekadašnje kino. Složivši se s tom opaskom, nacelnik Runko podsjetio je da su neke od tih zgrada ipak u privatnom vlasništvu, napominjuci da je dio samackog hotela prodan još za njegovog mandata, a oko drugog dijela zgrade Opcina vodi sudski spor zbog upada u posjed. Motel je pak, dodao je, prodan prije cetiri godine, a u meduvremenu i preprodan. Za kinodvoranu, koja je u vlasništvu Opcine, najavio je da ce, dopusti li financijska situacija, biti uredena dogodine.

Nacelnik je, nakon pitanja Matilde Ilic (Akcija mladih) o statusu prostora nekadašnje kemijske cistionice u Potpicnu, najavio da ce se tom problematikom - poslovnim prostorima i pripadajucim placanjem zakupa - baviti komisija koju ce formirati na iducoj sjednici.


Podijeli: Facebook Twiter