Samoborska salama i u istarskim hotelima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nekolicina proizvodaca, poduzetnika i obrtnika zajedno s izaslanstvom Zagrebacke županije na celu sa županom Stjepanom Kožicem u srijedu je u hotelu Histria u Puli održala prezentaciju svojih proizvoda. Istarski župan Ivan Jakovcic istaknuo je da postoji veliki potencijal za suradnju te da proizvodi iz Zagrebacke županije, posebice butik-proizvodi visoke kvalitete i prepoznatljivosti, mogu pronaci svoje tržište u Istri kao turistickoj regiji.

- Imate veliko tržište odmah do vas, a to je Zagreb, ali u Istru godišnje dode dva i po Zagreba, odnosno 2,6 milijuna turista posjeti našu županiju, što predstavlja veliko tržište, kazao je Jakovcic.

Župan Kožic kazao je da se nada da ce ovaj susret poluciti konkretne dogovore izmedu obrtnika i poljoprivrednika obiju županija.

- Naša obiteljska gospodarstva imaju što ponuditi, posebno naše robne marke, i nadamo se da ce samoborska salama ili kiselo zelje pronaci svoje mjesto i u nekim hotelima u Istri, dodao je.

Župani su zajedno s predstavnicima županijskih gospodarskih i obrtnickih komora obišli štandove s tipicnim proizvodima ove regije kao što su licitarska srca, jabuke, vina, jagode, bucino ulje. Uz prehrambene proizvode predstavljeni su i proizvodi drvne i metalne industrije te prospekti seoskog turizma.

Održan je okrugli stol "Kako unaprijediti gospodarsku suradnju Zagrebacke i Istarske županije", a prezentacija se kasnije preselila na Trg Portarata gdje su Puljani mogli degustirati pojedine proizvode uz prigodan kulturno-umjetnicki program.


Podijeli: Facebook Twiter