Samo je jedno u mom životu vrijedno…

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Večeras je Hrvatska pokazala da ima veliko srce. Više od 120 domaćih izvođača na tri pozornice u tri grada – Rijeka, Zagreb i Split – zajedno su pjevali i svirali i publiku i gledatelje senzibilizirali da okrenu broj 060 90 11 i simboličnom uplatom pomognu stanovnicima poplavljenih područja.

Koncert na riječkom Korzu počeo je oko 19 sati nastupom Pletera, a slijedili su Nikita, Keops, Fiesta, Koktelsi, Putokazi, Duško Jeličić i Bonaca, Gustafi, Alen Polić&Kaljinke, gosti iz Londona The Penny Black Remedy, Urban& 4, En Face.

Oko 20 sati izvođači su zapjevali: "Samo je jedno u mom životu vrijedno…", a pridružila im se i brojna publika. Oko 22 sata na pozornicu su još trebali stupiti i Atomsko sklonište, Let 3, Belfast food, Riverpool, Šajeta & The Shaiones, Blagdan bend, Morso, Krešo i kisele kiše te na kraju Gerila.

Kako su organizatori - Hrvatska glazbena unija i Hrvatska radiotelevizija, uz veliku pomoć gradova Rijeke, Zagreba i Splita te Hrvatskog društva skladatelja, dok su organizaciju u Rijeci zajednički nosili i Sveučilište u Rijeci, Grad Rijeka, Primorsko-goranska županija, HRT Centar Rijeka i HGU PGŽ Rijeka - naglašavali, cilj koncerta poziv je i poticaj svim ljudima dobre volje da se i nadalje uključuju u humanitarne aktivnosti za pomoć stanovnicima poplavljenih područja, i to prije svega, osobnim doprinosom.

Ujedno su, združenim snagama, pjesmom i svirkom, svima onima kojima je voda odnijela sve ono što su cijeli život gradili poručili da nisu sami u svojoj nevolji te da ima nade u bolje sutra.

U Zagrebu se sviralo na Trgu Bana Jelačića, s početkom u 18 sati, a najavljeni su Adastra, Ivan Zak, Begini, Kandžija, Boa, Aerodrom, Mejaši i Leteći odred, Severina, Vatra, Bosutski bećari, Novi fosili, Silente, Bare i Majke, Aki, Hus i Brk, Neno Belan i Fiumensi, Massimo, Hladno pivo, Elemental, Colonia i Psihomodo Pop.

U Splitu je koncert na Rivi počeo u 20 sati, a u planu su bili nastupi Klapa hrvatske ratne mornarice, Marijan Ban, Meri Cetinić, Goran Karan, Libar, TBF, Gibonni, splitska klapa Cambi, Tonči Huljić i Madre Badessa, Ibrica Jusić, Jelena Rozga, Giuliano, klapa Sinj, Jole, Gego&Justin's Johnson i Azil.

Koncerti su emitirani na Prvom programu Hrvatske televizije i Drugom programu Hrvatskog radija te na valovima HR Radio Rijeke. (D. BAUK)


Podijeli: Facebook Twiter