Samo IDS može imati liste u svim mjesnim odborima

Valter Žgrablić, Dragan Šipraka i Davor Sloković (A. DAGOSTIN)
Valter Žgrablić, Dragan Šipraka i Davor Sloković (A. DAGOSTIN)

- Vrlo smo zadovoljni rezultatima, konkretne brojke to pokazuju: od 78 vijećničkih mjesta IDS je osvojio 46 što znači da je osvojio 60-ak posto, kazao je na konferenciji za novinare predsjednik pazinskog IDS-a Dragan Šipraka.

- Ako priključimo dvije nezavisne liste koje mi podržavamo i koje dijelom čine naši članovi, iz Lindara i Zabrežani, od jedanaest mjesnih odbora u osam IDS ima apsolutnu većinu i sam će kao i do sada uspješno surađivati s građanima. U Starom Pazinu imamo relativnu većinu, a u Pazinu smo dobili jednako kao nezavisna lista, pa u ta dva mjesna odbora pozivamo na suradnju u interesu građana, dok u M.O. Heki IDS ima tri vijećnika, a nezavisna lista četiri vijećnika, kazao je predsjednik Šipraka koji je zadovoljan izlaznošću birača, jer je veća nego na posljednjim izborima te s obzirom da su se u nekim mjesnim odborima pobjednici znali unaprijed.

"Veličina IDS-a je da na čitavom teritoriju Grada Pazina radi i u svakom mjesnom odboru može kandidirati kvalitetne ljude", odgovorio je Šipraka na novinarsko pitanje kako uspijevaju sastaviti izborne liste primjerice u Zamasku gdje je tek 96 upisanih birača.

- Mi jedini dajemo liste i radimo u Zamasku, Kašćergi i Grdoselu, a ostale se stranke fokusiraju samo na Pazin i Stari Pazin što dovoljno govori o njima, da nemaju kadra ili neće, ne žele se baviti tim ruralnim dijelom Grada koji, iskreno, ima najviše problema što se tiče komunalne opremljenosti, kazao je potpredsjednik pazinskog IDS-a Davor Sloković. "Rast nezavisne liste je rezultat teškog poraza SDP-a i HDZ-a u Pazinu, jer vide da bi oni mogli bolje artikulirati njihove zahtjeve. To je precrtani scenarij s državne razine, gdje laburisti, Orah ili Živi zid privlače nezadovoljne glasače SDP i HDZ-a", odgovorio je Sloković upitan da komentira rast nezavisnih lista. Šipraka je istakao da i IDS ima porast broj glasača u Pazinu u odnosu na protekle izbore za mjesne odbore, u Bermu su ponovno dobili MO koji je prije imala nezavisna lista, dok posebno pozdravlja što je Kašćerga dobila potpuno novu ekipu mladih vijećnika.

- Pozdravljam dosadašnju odličnu suradnju s izvršnom vlašću, a nadam se i ubuduće. Zadovoljni smo ulaganjima u MO Zabrežani i nadam se da će toga biti više, kazao je dosadašnji predsjednik MO Zabrežani i nositelj jedine (nezavisne) liste za MO Zabrežani koja je nastupila uz potporu IDS-a Valter Žgrablić. (A. DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter