Sammir kažnjen s 270 tisuća eura!

Sammir kažnjen s 270 tisuća kuna (Arhiva)
Sammir kažnjen s 270 tisuća kuna (Arhiva)

Dan nakon Dinamovog proboja u zadnju rundu kvalifikacija Lige prvaka odgovorni iz Maksimirske 128 krenuli su u obračun s trojicom igrača koji su narušili pravila ponašanja u klubu, Sammirom, Nikolom Pokrivačem i Arijanom Ademijem. Nije naodmet podsjetiti da su prva dvojica u sitnim satima noći s nedjelje na ponedjeljak feštala na Jadranu, umjesto da skupljaju snagu za uzvrat sa Sheriffom, dok je treći dan ranije neprimjereno reagirao nakon što je zamijenjen na utakmici s Istrom 1961 u Puli.

Najgore je prošao Sammir kojem je odrezano vrtoglavih 270 tisuća eura kazne za izlet do Vodica. Naime, nestašni Brazilac prošle sezone se nekoliko puta prepustio čarima noćnog života Zagreba, zbog čega ga je klub ranije uvjetno kaznio sa 135 tisuća eura.

"Ta kazna se aktivirala ponavljanjem istog prekršaja. Također, isti igrač kažnjava se s novih 135 tisuća eura zbog opetovanog kršenja klupske discipline i pravilnika te noćnog izlaska u nedjelju, 5. kolovoza, samo nekoliko dana uoči važne utakmice sa Sheriffom ", piše u službenom priopćenju.

Po svemu sudeći, Dinamov izvršni dopredsjednik Zdravko Mamić više nema ni miligram tolerancije za svog omiljenog igrača. Dodatni impuls za rigoroznu kaznu vjerojatno je predstavljala i više nego pristojna igra Mehmeda Alispahića na Sammirovoj poziciji u srazu sa Sherifom.

Za razliku od Sammira, Pokrivač je prošao izvanredno s kaznom od 20 tisuća eura. Doduše, ne treba zanemariti mogućnost da mu je klub izašao u susret jer je u noćnom izletu do Malinske naletio na policiju i ostao bez vozačke dozvole. Ademi će, pak, svoj izljev frustracija platiti s dvije tisuće eura. Nakon izricanja disciplinskih mjera, Sammir i Pokrivač vraćeni su u kadar prve momčadi.

Zbog drakonskih kazni u sjenu je palo i očekivanje današnjeg ždrijeba zadnje runde kvalifikacija za Ligu prvaka, koji će Dinamu odrediti preostalu prepreku pred plasmanom u najelitnije nogometno natjecanje. "Modri" imaju status nositelja, a to, pak, znači da su im potencijalni suparnici Maribor, švedski Helsingborg, AEL s Cipra, rumunjski Cluj i izraelski Hapoel Ironi.

S pravom se nadamo da možemo ponoviti prošlogodišnji uspjeh. Iskreno, nemam nikakvih želja vezanih uz ždrijeb, jer u ovoj fazi nema slabih momčadi. Nositelji smo, a to znači da ne postoji klub koji protiv nas može biti favorit - tumači Dinamov trener Ante Čačić samouvjereno.

Svi u "modrom" taboru uvjereni da imaju dovoljno znanja i moći za drugi uzastopni proboj do natjecanja koje donosi prestiž i novac

- U ovoj kalendarskoj godini nismo doživjeli niti jedan poraz, a to nešto govori o ovoj momčadi. Ne želim govoriti o dojmovima s uzvrata, sad me zanimaju gole činjenice. Ovom pobjedom osigurali smo još osam europskih utakmica u ovoj sezoni. Tu su još dvije kvalifikacijske i šest u skupini Lige prvaka ili Europske lige. U posljednjih pet nastupa zabilježili smo isto toliko pobjeda, a to pokazuje da je momčad u usponu, kao što sam i najavljivao. Sa Sheriffom smo odigrali odličnu utakmicu, a u nastavku sezone bit ćemo još bolji - zaključuje Čačić. (D. PETROVIĆ/Novi list)

 


Podijeli: Facebook Twiter