Same barabe i srdacan prijem

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Srpski hip-hoperi - dinamicni duo Prti Bee Gee, Ajs Nigrutin, Timbe, Bvana te DJ Rahmanee - zajednickim su snagama utažili apetit okupljene publike željne underground hip-hopa sinoc u klubu Uljanik. Na njihovoj zajednickoj turneji "Sve same barabe recesija tour 2009." oboružani rimama o drogi, travi, ženskama, jelu i još malo droge naišli su na više nego plodno tlo kod domace publike, koja je gotovo dva sata pjevala i mahala skupa s njima, a sve je to dodatno zašecerio DJ Rahmanee veoma plesnim beatovima.

Uz stihove "Napravio sam pajp, dosta mi je muke/Ne mogu da rolam više jer me bole ruke", krenula je dvosatna plejada hitova iz Prti Bee Gee, Bad Copy i 43zla, odnosno radionice srpske kreme underground rimoklepstva. Pulska je publika došla i više no dobro pripremljena te se srdacno pridružila srpskim reperima u raznim uživancijama.

Bilo da su Prti Bee Gee repali svoje hitove poput "A sad malo ono", "Pa malo fanke" "Uno linea" "Na naslovnoj strani" ili su Ajs i Timbe trabunjali svoje evergreene poput "Space Nigrutin" i "Bekam", ili su pak uz dodatak Bvane repali stvari s albuma "Fujznem Džigili", u potpunosti posvecenom inhaliranju THC-a, atmosfera je bila na zavidnoj visini.

Da sve ne bi ostalo samo na hip-hopu, potrudio se DJ Rahmanee setom d'n'b, jungle i dubstep ritmova. Ono što izdvaja pulski od ostalih koncerata na turneji su predgrupe. Sa stihovima "Gdje je moja lova?! Gdje je sada moja lova?" predstavio se odlicni umaški hip-hop dvojac, a dašak domace sive atmosfere satkane u rime predstavili su pulski Why Not!.


Podijeli: Facebook Twiter