Samanti Stell nagrada Društva glazbenih pedagoga

Samanta Stell s poveljom i skulpturom "Dora Pejačević"
Samanta Stell s poveljom i skulpturom "Dora Pejačević"

Hrvatsko društvo glazbenih i plesnih pedagoga dodijelilo je nedavno godišnju nagradu Samanti Stell, glazbenoj pedagoginji, profesorici flaute i komorne glazbe u porečkoj Osnovnoj glazbenoj školi "Slavko Zlatić".

Nagrada joj je uručena u Hrvatskom glazbenom zavodu na svečanom koncertu u povodu Dana Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga. Godišnja nagrada dodjeljuje se za višegodišnje uspješno djelovanje na području glazbenog i plesnog odgoja, obrazovanja i kulture, ali i pojedincima za osobita znanstvena i stručna ostvarenja.

- Jako sam se iznenadila jer za nagradu obrazovne ustanove kandidira se veliki broj profesora iz osnovnih, srednjih glazbenih škola i akademija iz cijele Hrvatske. Nekako sam mislila da sam još uvijek mlada za takvu nagradu, da ima starijih, iskusnijih kolega. Kad su mi javili, nisam mogla vjerovati, ali evo nagrada je tu i jako puno znači, to je veliko priznanje struke, kaže Samanta. Još je, dodaje, pod dojmom ovog priznanja i cijele svečanosti.

Nagrada je za ovu mladu Puljanku stigla na temelju izvrsnih rezultata koje su njezini učenici i učenice ostvarili posljednjih dvanaestak godina. (V. HABEREITER)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter