Samanta Stell slavi uz Bacha, Faurea, Piazzollu i Krajcara

Flautistica i glazbena pedagoginja Samanta Stell (D. ŠTIFANIĆ)
Flautistica i glazbena pedagoginja Samanta Stell (D. ŠTIFANIĆ)

Koncert u povodu 20. obljetnice umjetničkog rada talentirane i svestrane pulske flautistice Samante Stell održat će se u subotu, 24. listopada, u 19.30 sati u pulskoj Zajednici Talijana.

- Nastupala sam ja i ranije, no prije dvadeset godina diplomirala sam studij flaute, i to računam kao obljetnicu početka profesionalnog djelovanja kao flautistica i glazbena pedagoginja, odnosno profesorica flaute. Prvog dana kolovoza u Zajednici Talijana održan je prvi od dva koncerata obilježavanja ove meni važne godišnjice, a bio je posvećen latino glazbi uz nastup brojnih prijatelja i suradnika. Atmosfera je stvarno bila prekrasna, i niti kiša nije potjerala brojnu publiku.

Ovoga puta pripremam repertoar klasične glazbe, uz glasovirsku pratnju moje drage prijateljice i školske kolegice Martine Cukrov Jarrett, poznate pijanistice koja već godinama živi u Njemačkoj. Na repertoaru će biti djela klasične glazbe koji će sažimati razna stilska razdoblja donoseći glazbene partiture velikog Johanna Sebastiana Bacha u povodu 330. obljetnice njegova rođenja, potom sonata meni vrlo dragog skladatelja Gabriela Faurea, zatim note tanga uz Astora Piazzollu te naposljetku "Istarska rapsodija" Bruna Krajcara, veli Samanta Stell.

Ističe da je s Martinom Cukrov već ranije nastupala, ali nikada nisu zajedno održale cjelovečernji koncert, čemu se posebno veseli. Martina je inače udana za poznatog pijanista i skladatelja Chrisa Jarretta, brata slavnog Keitha Jarretta.

Samantin djed po očevoj strani bio je pulski pjesnik Stefano Attilio Stell, čije će pjesme na koncertu kazivati još jedna Samantina prijateljica, pulska glumica s osječkom adresom Petra Blašković.

Održavanje ovoga koncerta omogućila je Zajednica Talijana Pula, uz pomoć Talijanske unije i tršćanskog Narodnog sveučilišta te Ministarstva vanjskih poslova Italije, Hrvatskog društva glazbenih umjetnika, Grada Pule te pokrovitelja, kao i AudioLaba i profesora Dušana Nožice. Ulaz na koncert je besplatan. (V. BEGIĆ)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter