Samanta, glazba i prijatelji

Uspješna obljetnice Samante Stell (D. ŠTIFANIĆ)
Uspješna obljetnice Samante Stell (D. ŠTIFANIĆ)

Dvadeset godina karijere nije mala stvar. Posebice kada se radi o umjetničkoj karijeri sviranja flaute, i posebice kada je slavljenica mlada, predivna osoba, puna entuzijazma i talenta, svestrana i puna strasti u svemu što radi. Samanta Stell, poznata flautistica i glazbena pedagoginja, okrunjena brojnim nagradama i priznanjima, priredila je koncert u znaku latino ritmova u subotu navečer u Zajednici Talijana.

Zabava kiši unatoč

Iako vrijeme nije bilo previše naklonjeno, i premda je tijekom večeri počela padati kiša, to nije umanjilo doživljaj ovog koncerta koji je bio iznimno dobro posjećen. Uz potporu Zajednice Talijana i Turističke zajednice grada Pule zajedno s bendom Musicitta', opatijskim kantautorom Davidom Danijelom, nastupili su i udaraljkaš Vedran Vojnić, Boro Lukić na električnoj gitari, te Igor Božušković, bas. Band Musicitta' djeluje u sastavu Irena Vladisavljević, klavir i back vokal, Damir Vukelja, električna gitara, Nenad Mirt, bas, Sebastijan Stell, bubnjevi i vokalistica Roberta Goldin, Puljanka nastanjena u Bologni.

Repertoar je bio sastavljen uglavnom od latino glazbe i ritmova sambe, salse, bossa nove, tanga.

U velikoj dvorani Circola bili su izloženi likovni radovi štićenika Dječjeg doma "Pula", koji su se prodavali u humanitarne svrhe, čiji je prihod išao za slobodne aktivnosti djece smještene u tome Domu.

U dobrom raspoloženju, publika je i zaplesala, uživajući u veselim ritmovima latino nota, koje su aranžirane posebno za ovaj koncert. Kroz program je vodila pulska glazbenica, novinarka i urednica Tea Tidić.

Publika je dio koncerta pratila ispod kišobrana, plešući i pjevajući, i ništa nije umanjilo izvrsno raspoloženje.

Iznimna umjetnica

Samanta Stell završila je osnovnu i srednju glazbenu školu u Puli u klasi profesorice Regine Nožica, diplomirala je flautu 1995. godine na konzervatoriju "Benedetto Marcello" u Veneciji u klasi profesora Francesca Chirica, a potom i na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, u klasi profesorice Marine Novak.

Nastupa solistički i kao članica raznih skupina i orkestara (trio NaSaSa, duo Magic flutes, Musicitta' band, Puhački orkestar grada Pule, Evergreen kvartet) s kojima koncertira po Hrvatskoj, Sloveniji, Crnoj Gori, Italiji, Francuskoj i SAD-u.

Sudjelovala je na snimanju brojnih CD-a, a surađuje s brojnim glazbenicima i skladateljima. Četrnaest se godina bavi pedagoškim radom, a zaposlena je u Umjetničkoj školi Poreč kao profesor flaute i komorne glazbe. Prije dvije godine dobila je godišnju nagradu Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga kao najbolji pedagog u Hrvatskoj. (Vanesa BEGIĆ, snimio Dejan ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter