Samanj se vratio u Buje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pored Lovackog doma u Istarskoj ulici u Bujama danas je prvi put održan sajam robe široke potrošnje, nalik na one vrlo popularne u Pazinu, Višnjanu i Žminju, koji ce se ponoviti svake prve srijede u mjesecu.

Premda je bilo najavljeno dvadesetak štandova, bilo ih je upola manje. Najviše je bilo ženske i muške odjece i donjeg rublja, te ponešto proizvoda za kucanstvo od drva, biljnih pripravaka, sireva, bombona i cvijeca.

Oko podneva, kada smo obišli samanj, kupaca nije bilo mnogo, a oni koji su dolazili uglavnom su razgledavali, dok su prodavaci sjedili prekriženih ruku. Buježi kažu da se za sajam uglavnom nije znalo jer promocija nije bila dovoljna. Iapk, srecom da se nešto i u Bujama konacno dogada, zakljucili su gradani, jer ce grad jednom mjesecno živnuti - naravno, kad se sajam uhoda.

Nekoc su Buje imale stocni sajam, ali ta se tradicija ugasila prije više od 20 godina. Gradski su vijecnici više puta tražili da se sajam opet organizira, pa su se u posao dali Grad Buje i Turisticka zajednica. Organizacija je povjerena tvrtki Lela Nova iz Viškova koja ima iskustva s takvim dogadajima na Poluotoku i Kvarneru.


Podijeli: Facebook Twiter