Sam otišao skakati pa poginuo

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Slovenski državljanin, 54-godišnji Ivo Žigo iz Portoroža, poginuo je u subotu oko 15 sati prilikom pada s paraglajderom kod poletišta Raspadalica kraj Buzeta.

Nesreca se pod još nerazjašnjenim okolnostima dogodila kada je Žigo sam krenuo s poletne stijene, a preminuo je prije dolaska pomoci na nepristupacni teren podno Ucke. Na mjesto dogadaja upucena je hitna medicinska pomoc, vatrogasci i policija te istražni sudac Županijskog suda u Puli radi ocevida.



Od Jožefa Rabica, predsjednika Kluba slobodnog letenja Tici iz Buzeta, doznajemo da je Žigo u subotu sam krenuo na mjesto za polijetanje iz rekreativnih razloga, štoviše Rabic nije ni znao da je Žigo došao u Hrvatsku, a još manje da je sam otišao s paraglajderom na 550-metarsko uzletište Raspadalica.

Istice da je Žigo paraglajder s 10 godina iskustva, prvo u klubu Volta u Sloveniji, a nakon gašenja kluba prešao je u buzetske Tice.

- Cim sam obaviješten o nesreci odmah sam se uputio na mjesto dogadaja. Nije jasno kako je do nesrece došlo, a možemo pretpostaviti da se radi o turbulenciji.

U nedjelju pocinje Državno prvenstvo u paraglajdingu na kojem Žigo ionako ne nastupa, a nisam ni znao da je došao radi rekreacije na Raspadalicu, kazao nam je Rabic.

Tijelo preminulog slovenskog paraglajdera prebaceno je na patologiju pulske Opce bonice gdje ce biti obavljena obdukcija.


Podijeli: Facebook Twiter