Šalter na kotačima pet dana u Istri

Mobilni šalter MUP-a (M. SARDELIN)
Mobilni šalter MUP-a (M. SARDELIN)

Policijska uprava istarska predstavila je mobilno šaltersko vozilo MUP-a za upravne poslove građana, odnosno izdavanje dokumenata. Vozilo će na svojoj prvoj turneji na Poluotoku kružiti narednih pet dana. Radno vrijeme djelatnika u šalterskom vozilu je od 9.30 do 14.30 sati.

Tim povodom konferenciju za novinare u Puli su održali pomoćnica ministra unutarnjih poslova za upravne i inspekcijske poslove Ines Krajčak, načelnik PU istarske Dragutin Cestar i načelnik Sektora upravnih i inspekcijskih poslova PU istarske Robi Belušić.

Krajčak je istaknula važnost mobilnog šaltera i njegovu primjenu na terenu. Pojasnila je da se radi o ispitivanju terena, odnosno potrebe za takvim vozilom.

- Mobilni šalter je dio šireg projekta MUP-a i Vlade, kojim pokušavamo olakšati život građana. U mobilnom šalteru mogu se ishodovati svi dokumenti koje MUP izdaje, a moguće je obaviti i registraciju vozila.

Šalter je prvenstveno namijenjen onima koji žive u slabo naseljenim područjima, teško pokretnim osobama i invalidima te onima koji nemaju mogućnost doći do policijske postaje po neki dokument, kazala je pomoćnica ministra unutarnjih poslova Ines Krajčak te napomenula da je u mobilnom šalteru, u nekoliko mjeseci koliko vozilo putuje Hrvatskom, izdano 527 različitih isprava. Ovo je zasad jedino takvo vozilo kojim MUP raspolaže, no, kako je rekla Krajčak, radi se na tome da se osposobi nekoliko mobilnih šaltera

Načelnik PU istarske Dragutin Cestar je rekao da se neprestano radi na poboljšanju usluga građanima.

- Od svih jedinica lokalne samouprave očekujemo da daju svoje prijedloge koje ćemo uskladiti s našim procjenama i građanima pružiti usluge putem mobilnog šaltera. Vozilo planiramo koristiti i ubuduće, kazao je Cestar.

Načelnik Sektora upravnih i inspekcijskih poslova PU istarske Robi Belušić je ukazao na neophodnost ovog mobilnog šaltera. Istaknuo je da prošle godine izdano 68 posto više osobnih iskaznica u odnosu na 2012., a zahvaljujući ulasku Hrvatske u EU smanjen je broj zahtjeva za nove putovnice.

U dvorištu PU istarske novinarima je predstavljeno Mercedesovo vozilo u čijoj su kabini dva radna mjesta, a računala izravno spojena na MUP-ov sustav. Prva je zahtjev za izradu nove vozačke dozvole predala gospođa koja je čekala red na šalteru u sjedištu PU istarske. (M. SARDELIN)

Mobilni šalter u Istri

8. svibnja, Fažana - pješačka zona kod zgrade Općine

9. svibnja, Vrsar - Trg Degrassi, kod zgrade općine

12. svibnja, Barban - parkiralište ispred turističke zajednice

13. svibnja, Pićan - trg kod ulaza u stari grad

14. svibnja, Žminj - kod ulaska na sajmište


Podijeli: Facebook Twiter