Salsa Latina Istriana od petka do nedjelje

Fabris Radin, Rosemarie Miletić, Patrik Lazić iz udruge Birikina i direktorica TZ-a Sanja Cinkopan Korotaj (M. MIJOŠEK)
Fabris Radin, Rosemarie Miletić, Patrik Lazić iz udruge Birikina i direktorica TZ-a Sanja Cinkopan Korotaj (M. MIJOŠEK)

Od petka do nedjelje u Domu hrvatskih branitelja održat će se 10. Salsa Latina Istriana, festival plesa koji uključuje 40 besplatnih radionica te partyje i koncerte, a održava se u organizaciji Rosemarie Miletić i Fabrisa Radina iz Plesnog centra "Studio" iz Pule. Manifestacija je otvorena za napredne plesače, prave salserose, kao i za totalne početnike, a ovogodišnja novost je dvorana u kojoj će svirati bend. Vikend plesa namijenjen je plesačima svih uzrasta a organizatori pozivaju i djecu da se slobodno priključe. Osim što su sve radionice besplatne, nije potrebno imati ni partnera, treba samo doći i zaplesati. Polaznike očekuju svi stilovi plesa poput salse, bachate, kizombe, cha cha chaa, bachatanga, reggaetona, argentinskog tanga i drugih.

- Definitivno vidimo po reakcijama i brojnim mailovima da će ova jubilarna godina biti nešto posebno kako za plesače tako i za naš grad. Festival Salsa Latina Istrana prepoznat je kao jedinstven u svijetu, istaknula je Rosemarie Miletić. Fabris Radin je spomenuo da dolaze svjetski poznati instruktori i DJ-i koje se može naći na sličnim festivalima diljem svijeta.

Tijekom tri dana 40-ak domaćih i stranih instruktora plesa podučit će polaznike latino i caribbean ritmovima. Prošle je godine sudjelovalo više od tisuću plesača, a ove ih se očekuje još i više.

U petak je organizirana  radionica za djecu školske dobi  i radionica za žene koje se žele iskušati u rekreiranju kroz plesne korake (SalsaJam). U subotu i nedjelju, dok roditelji plešu, održavaju se kreativne likovno-dramske radionice za djecu predškolske i školske dobi pod vodstvom animatora i odgajatelja iz udruge Birikina iz Pule. Naziv ovogodišnjih dječjih radionica je "Jesi za ples?/You wanna dance?", a uključuju prezentaciju tradicionalnih plesova zemalja iz cijelog svijeta.

Osim dnevnih besplatnih radionica na programu su i večernje zabave. U petak se održava plesni party dobrodošlice, a centralni događaj je u subotu kada će se održati veliki Gala party u kojem će se moći uživati u plesnom showu svih instruktora te ostalih gostujućih plesnih grupa. Ulaz na partyje se naplaćuje, i to u petak 80, a u subotu 120 kuna. (M. RADIĆ)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter