"Salsa Filarmonica" na otvorenju sezone Ulyssesa

Salsa Filarmonica
Salsa Filarmonica

Bogat program ovogodišnje, 13. po redu sezone kazališta Ulysses počinje sutra koncertom Zagrebačke filharmonije naslovljenim "Salsa Filarmonica" pod ravnanjem dirigenta Alana Bjelinskog.

Projekti u kojima profesionalni latino glazbenici izvode standarde latino glazbe u posebnim aranžmanima uz velike simfonijske orkestre trenutno su jedan od hitova u svijetu.

"Salsa filarmonica" projekt je koji je u dva navrata predstavljen u izvedbi orkestra Zagrebačke filharmonije, pod vodstvom maestra Alana Bjelinskog uz solističke nastupe latinskoameričkog glazbenika i pokretača latino scene u Hrvatskoj Ricarda Luquea.

Aranžmane skladbe napravio je Dubravko Palanović, skladatelj i član orkestra Zagrebačke filharmonije. Vokalni solisti su Olvido Ruiz Castellanos i Ricardo Luque, a na repertoaru su skladbe poput "Eleanor Rigby", "Cachita", "Si te dijeron", "Moliendo cafe" i drugi.

Gosti subotnjeg programa su klavirist Julije Njikoš, Jurica Štelma, (kontrabas), Hrvoje Rupčić, Zdravko Tabain i Saša Provlekanov, (udaraljke), Antonio Geček (truba), Jairo Benitez (tres i prateći vokal) te Marijeta Gregov i Lucia Luque (prateći vokali), a posebni gosti su Rade Šerbedžija i Bass Masters ZF.

Najavljeni program se nastavlja srpanjskim reprizama kultne predstave "Kralj Lear", a zatim i "Odiseje" Gorana Stefanovskog, kao i "Pokojnika" Branislava Nušića i Brechtova "Zadrživog uspona Artura Uija" koje će igrati u kolovozu. Ovogodišnja brijunska premijera zakazana je za 2. kolovoza, a radi se o "Shakespeareu u Kremlju" Ive Štivičića, kojemu je ovo, nakon "Pijane noći 1918" druga suradnja s kazalištem Ulysses.

Režiju premijernog naslova potpisuje Lenka Udovički, a projekt je koprodukcija Srpskog narodnog pozorišta Novi Sad i kazališta Ulysses.

Književnik Milan Rakovac osmislio je program "SubLit Caffe – Vrisak stiha 1913. - 2013.", pjesničku večer koja će se održati u Ljetnom kinu na Velikom Brijunu 19. srpnja. Dan kasnije, tvrđava Minor na Malom Brijunu ugostit će koncert "Sevdah u srcu Europe" Amire Medunjanin koja će, pored bosanskohercegovačkih sevdalinki, izvesti i tradicijske pjesme s područja Makedonije i Crne Gore. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter