Salsa Filarmonica na Malom Brijunu

(D. ŠTIFANIĆ)
(D. ŠTIFANIĆ)

Salsa filarmonica naziv je vrlo kvalitetnog programa Zagrebačke filharmonije koji je u subotu navečer pred oduševljenom publikom upriličen u tvrđavi Minor na Malom Brijunu, a u organizaciji Kazališta Ulysses. Projekti u kojima profesionalni latino glazbenici izvode standarde latino glazbe u posebnim aranžmanima uz velike simfonijske orkestre, trenutno su hit u svijetu glazbe.

Salsa filarmonica projekt je Zagrebačke filharmonije koji je predstavljen u izvedbi orkestra te filharmonije pod vodstvom maestra Alana Bjelinskog, uz solističke nastupe latinskoameričkog glazbenika i pokretača latino scene u Hrvatskoj Ricarda Luquea, koji se pokazao i kao odličan zabavljač.

Ni publika se nije štedjela, te su svi umjetnici ispraćeni ovacijama.

Aranžmane skladbe napravio je Dubravko Palanović, skladatelj i član orkestra Zagrebačke filharmonije. Dirigent je bio poznati Alan Bjelinski, a vokalna solistica lijepa i simpatična kubanska pjevačica Olvido Ruiz Castellanos, uz Luquea. Vrlo su simpatični bili i dueti kubanske pjevačice i Luquea, što se iznimno dopalo publici, koja je stalno tražila još.

Na programu su bile skladbe poput "Eleanor Rigby" Paula McCartneya, "Cachita" Rafaela Hernandeza, "Si te dijeron" Victora Manuellea, te djela kao što su "Moliendo cafe", "Killing me softly" "Silencio", "Amor mudo", "La bella Maria" i brojne druge.

Kao poseban gost, uz ovaj izniman i uigrani ansambl, pojavio se i Rade Šerbedžija, koji je otvorio koncert vrlo zanimljivom pa i duhovitom vokalnom izvedbom, podsjetivši nazočne da je upravo počela 13. sezona Kazališta Ulysses. (V. BEGIĆ; snimio D. ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter