Salkić: Zašto Rovinj ne uvede gradske autobusne linije

(M. ANGELINI)
(M. ANGELINI)

Posljednja ovogodišnja sjednica Gradskog vijeća Rovinja, bit će zbog činjenice da je bila predblagdanska, donijela je sa sobom manje pitanje s aktualnog sat.

Vijećnika Riccarda Bosazzija (SDP) zanimalo je kada će se i gdje graditi nova autobusna stanica, a njegovog kolegu Suada Salkića (SDP), zašto Grad ne uvede gradske autobusne linije, odnosno sam je predložio nove četiri autobusne rute. Odgovor na oba pitanja dao je rovinjski gradonačelnik Marko Paliaga, kazavši da će se izmjenom GUP-a stvoriti uvjeti za gradnju nove autobusne stanice na lokaciji Končeta, koja će dobiti podzemnu garažu, ali i dvadeset perona za potrebe linijskog i međunarodnog transporta. Što se pak tiče uvođenja gradskih autobusnih linija prvi čovjek Rovinja je podsjetio da je linijski transport bio u funkciji, ali da je praksa pokazala da se njime u prosjeku po jednoj vožnji vozio 1,5 putnik, što je, naravno, kod ugovornog izvršitelja bio motiv za njegovim ukidanjem. Uz konstataciju da je Rovinj mali grad, dodao je, da će ovaj prijedlog vijećnika Salkića biti razmotren, poglavito u kontekstu ljetnih mjeseci kada se grad po glavi stanovnika i gostiju učetverostručuje. Petra Radetića (SDP) zanimalo je zašto na Domu kulture nema oznaka/informacije tko sve posluje i radi u istoj. Na to je pitanje odgovor dala pročelnica Ureda Gradskog vijeća i gradonačelnika, Maria Črnac Rocco, opovrgnuvši vijećnika.

- Oznake su u predvorju, na ulazu u zgradu. Nove su i možda malo preelegantne pa ih niste primijetili, odgovorila je Maria Črnac Rocco. Vijećnik HDZ-a Sergio Rabar zatražio je da mu se u pismenoj formi dostave podaci o broju odbora Gradskog vijeća, odnosno poimenično izlistaju imena i prezimena, stručne spreme i stranačka pripadnost svakog člana. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter