Šaljemo isto pismo Milanovicu i Kosor

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Šemso Tankovic još uvijek nije želio potvrditi hoce li ta stranka, kao što je prethodno najavio, uputiti zahtjev Kukuriku koaliciji za suradnju na predstojecim parlamentarnim izborima. Na konferenciji za novinare u Puli kazao je da je stav predsjedništva po tom pitanju jasan, no službena ce se odluka donijeti nakon obilaska i osluškivanja bila županijskih ogranaka stranke.

Tankovic je rekao da ce tijekom boravka u Istri razgovarati i s predsjednikom IDS-a Ivanom Jakovcicem, dodajuci da SDA diljem zemlje njeguje korektnu suradnju, kako s IDS-om i SDP-om, tako i s HDZ-om.

- Otvoreni smo prema svima i ovog trenutka želimo artikulirati stavove clanova cija ce odluka biti presudna za izborno koaliranje, porucio je Tankovic. Rekao je da ce pismo identicnog sadržaja uputiti premijerki Jadranki Kosor, ali i predsjedniku SDP-a Zoranu Milanovicu, pritom ne otkrivši sadržaj i na cemu ce stranka inzistirati.

Na upit zbog cega izostaje suradnja s Bošnjackom demokratskom strankom Hrvatske (BDSH) komentirao je da u svakoj stranci ima otpadnika pa tako i u toj te da je SDA jedina politicka opcija koja djeluje s pozicije Bošnjaka.

Osvrnuvši se na predstojeci popis stanovništva, apelirao je na pripadnike bošnjacke nacionalne manjine da se izjasne kao Bošnjaci da se ne bi ponovila situacija iz 2001. godine kada se bošnjacko stanovništvo "razbilo" u dvije grupe - na Muslimane i Bošnjake, te se od ukupno 42 tisuce Bošnjaka svega njih sedam posto izjasnilo Bošnjacima.

- Ako se ogroman broj pripadnika jednog naroda na popisu biraca ne vodi pod svojim imenom, to postaje problem državne uprave u Republici Hrvatskoj. Umjesto da nadležne službe to pokušavaju ispraviti, cinjenica je da se prava nekih manjina i dalje isticu i stavljaju u prvi plan, dok se bošnjacka zapostavlja, zakljucio je Tankovic.


Podijeli: Facebook Twiter