Sale Veruda: Možda sam žrtva bijesnih fanova

Allianz Arena, Bayernov stadion (arhiva)
Allianz Arena, Bayernov stadion (arhiva)

Bio je to pokušaj drske pljačke, prve su riječi Saleta Verude kad je jučer ujutro zatekao obijen svoj štand na Cvečićevom usponu, preko puta ShoeBeDoa u Prvomajskoj. Osnivač KUD Idijota i frontmen skupine Saša 21 nije djelovao uzrujano činjenicom da mu je netko dirao u svetinju, u štand na kojem prodaje ploče, kazete, diskove, knjige i još ponešto vezano isključivo uz glazbu. Ne zna, doduše, što su kradljivci uspjeli odnijeti sa sobom. Kaže da još nije stigao napraviti inventuru, ali izgleda da ne fali puno toga. Važno je da nisu pokisnuli omoti ploča, knjige.

Štand nije oštećen

O krađi su ga obavijestili vlasnici okolnih trgovina. "U prvi sam tren pomislio da su oštetili štand, da su ga razbili, onda bi šteta bila ogromna, ovako su samo razbacali stvari koje su bile na pultu, nisu uspjeli otvoriti pretince. Sreća pa sam osmislio prilično složen sistem otvaranja donjeg dijela štanda, nešto kao Ali Babina špilja, s unutarnjim zamkama, a izvana sve izgleda benigno, kao - lako se otvara. Sad ga još mislim usavršiti, nabaviti nekoliko škorpiona i ubaciti ih unutra, pa neka netko nepozvan gura prste", kaže.

Ima Sale i teoriju tko bi mogli biti počinitelji. "Sumnjam da bi to mogli biti fanovi mog benda Saša 21. Vjerojatno su čuli da imamo master snimku novog albuma. Pretpostavljam da su nestrpljivi, jer od 2014. nismo izdali ništa novo, malo smo usporeni. A fanovi su nervozni. Osjetili su da je master snimka negdje u štandu pa su je se na sve načine htjeli dočepati. Kada je nisu pronašli, odnosno nisu mogli otvoriti taj moj složeni sistem, u bijesu su razbacali sve što su dohvatili. Ovo će nas sigurno požuriti da konačno objavimo album", najavljuje Sale. (B. ŽIŽOVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter