Salata od slanih srdelica i krumpira

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vrijeme je za laganija jela. Odmorite se malo od pikantnosti mesa i pocastite svoje nepce ribom i povrcem. Predlažemo jednostavan recept za koji ne treba puno vremena i novaca. Možete dodati i masline te pokoju kaparu za puniji okus.

Sastojci:
10 slanih srdela, 500 g krumpira, 1 glavica luka, 1 žlicica senfa, maslinovo ulje, ocat, svježi peršin, celer, limun, sol i papar.

Priprema:
Slane srdele ocistiti i ostaviti da odstoje u vodi kako bi izašla suvišna sol. Skuhajte krumpir, ali pazite da ne bude prekuhan jer ce vam se raspadati prilikom rezanja. Ogulite ga i narežite na kockice. Dodajte mu uz pažljivo miješanje maslinovo ulje, usitnjeni peršin, celer i luk. Ribu odvojite od kosti i sitno narežite pa ubacite u krumpir i promiješajte. U šalici razmutite senf sa sokom od limuna pa sve prelijte preko salate i još jednom promiješajte.


Podijeli: Facebook Twiter