Salata od plavice s umakom od kapara

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Meso plavice izuzetno je ukusno, ali ga treba konzumirati brzo jer inace dobiva gorkast okus. Može se pripremati na roštilju, zapeci s krumpirom u pecnici, pržiti, marinirati, sušiti i konzervirati. Nutricionisti preporucuju jesti plavu ribu bar dva puta tjedno jer ona sadrži velike kolicine omega-3 masnih kiselina.

Sastojci:
2 plavice, 100 g sezonske salate, bijeli vinski ocat i sol.

Sastojci za preljev:
100 ml maslinovog ulja, 30 ml prošeka, 2 slana incuna, 1 kuhano jaje, 1 režanj cešnjaka, vezica peršina, šaka kapara.

Priprema:
Ocistiti ribu od iznutrica i kuhati u slanoj vodi (može i morskoj) 15 do 20 minuta u koju se doda 1/3 octa. Ohladiti i filetirati ribu. Sve sastojke za preljev izmiješati u mikseru dok se ne dobije jednolicna masa. Na tanjuru složiti salatu, filete plavice te preliti umakom od kapara.


Podijeli: Facebook Twiter