Sakupljati bodove, a nespremnima dozirati nastupe

Zvonko Pamić (D. ŠTIFANIĆ)
Zvonko Pamić (D. ŠTIFANIĆ)

Ubrzani ritam utakmica u proljetnom dijelu sezone naveo je trenera Istre 1961 Igora Pamića da dozira napore svojih igrača. Kako na utakmicama, tako i na treninzima. Stoga su jučer "zeleno-žuti", odnosno oni igrači koji su igrali veći dio susreta s Rijekom, bili slobodni, dok su ostali odradili jutarnji trening u Štinjanu. Tako su travnjakom "Drosine" trčali tek igrači koji se postupno trebaju priključiti momčadi, Dejan Radonjić i Bojan Pavlović. Nažalost, neće biti u konkurenciji niti za susret 22. kola koji pulskog prvoligaša već u petak očekuje u Koprivnici protiv Slaven Belupa.

- Nema smisla da njih dvojicu vodim u Koprivnicu. Prvo, jer ovoga trenutka još nisu spremni za nastup, a potom i zbog samog puta. Izgubili bi dragocjeno vrijeme za brži oporavak, a to si, bez obzira na značaj susreta u Koprivnici, ipak ne smijemo dopustiti - rekao je Igor Pamić. - Radonjić je bio izvan treninga punih deset tjedana, a s obzirom da je tek u ponedjeljak počeo trčati, trebat će mu sigurno još četiri, pet tjedana da se potpuno vrati. Zaigrat će možda već protiv Lokomotive, ali ćemo ga morati jako čuvati, kako od ozljede, tako i od njega samog. Znamo kakav je, bit će željan igre, a neće imati moć koju ima kad je spreman i onda će se nervirati. Zato ćemo ga postupno uvoditi, jer nam je nasušno potreban kako bi ostvarili svoj ovosezonski cilj.

Tako će pulska momčad protiv Slaven Belupa igrati gotovo u istom sastavu koji je igrao i protiv Rijeke, uz jednu izmjenu. Umjesto Zvonka Pamića u konkurenciji će biti Portugalac Dias.

Zvonko bi trebao igrati maksimalno 65 do 70 minuta po susretu, jer još uvijek nije spreman nakon operacije koljena i potom one ozljede koju je zadobio najesen protiv Lokomotive. Vidjelo se i u završnici susreta s Rijekom da više trkački nije mogao pratiti ritam, ali ga nisam smio vaditi iz igre, jer sam imao i druge igrače koji više nisu mogli, a slično je bilo i u Splitu. Riskirao sam s njim, ali smo zato osvojili dva boda iz ta dva susreta. No, petak je preblizu da bi on mogao ponovno na teren, pa ću ga radije sačuvati za Lokomotivu. Sad smo konkurenciju u vezi proširili s Diasom, a i Franjića postupno uvodimo u igru. Moram pohvaliti dečke, jer su vrhunski reagirali u ove tri utakmice i sad moramo samo zadržati takvu igru dok ove druge igrače koji su bili ozlijeđeni ne uvedemo u pravi ritam. Vjerujem da će to biti ubrzo, samo da ne bude novih ozljeda. (R. CAR)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter